spot_img
spot_imgspot_img
20.1 C
İstanbul
Cumartesi, 1 Haziran 2024

NASA: Ay’a gidişin kayıtları silinmiş!

Seçtiklerimiz

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi olan NASA tarafından Apollo 11 adlı uzay aracı ile yapılan seyahat sonucunda 20 Temmuz 1969 tarihinde Neil Armstrong’un Ay’a ilk ayak basan insan olmasıyla beraber gerçekleştirmiş olduğu ilk Ay seyahati başarısı Amerika’nın o dönemlerde soğuk savaş içinde olduğu Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’ne sağlamış olduğu uzay konusundaki en ciddi üstünlük olarak kabul edilmişti. Ancak bu başarının ardından Ay’a iniş anlarının bulunduğu kayıtların sahte olduğu hakkında birçok söylenti ile beraber NASA’nın aya gitmediği, bilgisayar ortamında yapılan bir film ile dünyaya Ay’a gidildiği yalanı atıldığı iddia edilmişti
 
Webtekno’da yer alan habere göre gelişmeye başlayan özel efekt ve sinemacılık sektörünün getirileriyle Ay gibi görünen dekor üretmiş ve bu çekimleri yapmış olduğu söylenen Amerika’nın doğru mu yoksa yalan mı söylentileri sonlandırmak amacıyla birçok ekip tarafından defalarca kayıtlar inceleyerek, Ay atmosferinin o kayıttaki etkileri tartışıldı. Bu incelemelerden hiçbirinde bir yanlışlık çıkmamasına rağmen NASA, basınla kayıtların orijinal halini paylaşmamakta.
 
Ancak NASA yetkilileri tarafından bugün yapılan açıklamalarla 1969 yılındaki Ay’a varış kayıtlarının silindiği, ellerinde sadece orijinal kaydın iyileştirilmiş hallerinin bulunduğu kabul edildi. 2006 yılında gerçekleştiği iddia edilen bu olayın duyulması tekrar NASA’nın hiçbir zaman Ay’a çıkamadığına ilişkin teorileri tekrar doğmasına neden oldu. NASA’nın böylesine önemli bir kaydı silebilme ihtimalinin verilmediği bu durum için NASA tarafından kayıtların silinme nedenine ilişkin detaylı açıklama bekleniyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika