spot_img
spot_imgspot_img
21.8 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

Mehmetçik uçakla taşınacak

Seçtiklerimiz

TSK’da görev yapan erbaş ve erlerin hava yolu ile taşınması konusunda, yarın saat 11.45’te, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katılımlarıyla, Milli Savunma Bakanlığı ile THY Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalanacak.

Son dönemde asker sevkiyatı sırasında yaşanan terör saldırılarında verilen şehitlerin ardından, bu sevkiyatların daha güvenilir şekilde yapılması arayışı kapsamında gündeme gelen “hava yoluyla sevkiyat” uygulamasına yılbaşından itibaren geçiliyor. Geçtiğimiz Eylül ayında Bingöl’de askeri sevkiyat sırasında PKK saldırısı sonucu 10 askerin şehit olması ve 63’ü asker 66 kişinin yaralanmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı terör saldırıları nedeniyle sevkiyatların hava yoluyla yapılmasını istemişti.

Genelkurmay tarafından yayımlanan emirle de belli bölgelerdeki asker sevkiyatlarının hava yoluyla gerçekleştirilmesi pilot uygulamasına geçilmişti. Bu süreçte Milli Savunma Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında konuya ilişkin hava yolu şirketleriyle görüşmeler başlamıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika