spot_img
spot_imgspot_img
12.5 C
İstanbul
Pazartesi, 29 Nisan 2024

Artık uzayda da iddia sahibiyiz

Seçtiklerimiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Göktürk-2 Uydusu’nun TÜBİTAK’ın ODTÜ yerleşkesinden canlı olarak izlenen fırlatma töreninde yaptığı konuşmada, bugün Türkiye ve millet adına çok büyük iftihar anının yaşandığını söyledi.

Hayali gerçeğe dönüştürmüş olduk

Erdoğan, ormanları, sahilleri, deniz kirliliklerini, kentsel gelişimi, kaçak yapılaşmayı Göktürk-2 uydusuyla daha kolay takip edebileceklerini ifade eden rdoğan, şunları belirtti:

”En önemlisi de Türk Silahlı Kuvvetlerimizin keşif ve gözetleme ihtiyacını 2,5 metre çözünürlüğü olan görüntüler gönderen bu uydumuzla çok daha net şekilde karşılamış olacağız.

Elbette bugün Türkiye için milletimiz için gerçekten tarihi bir anı hep birlikte yaşıyoruz. Türkiye olarak geçmişte de uzaya uydu gönderdik, ancak bugün gönderdiğimiz Göktürk-2 uydusu bu alanda artık iddia sahibi bir ülke konumuna yükseldiğimizin de somut bir ispatı oldu. Şu anda kendi uydusunu imal edebilen 25 ülkeden biri konumuna yükseliyoruz.

Dünyada uydu fırlatabilen 11 ülke var. İnşallah TÜBİTAK’ın, TUSAŞ’ın diğer kurumlarımızın yapacağı çalışmalarla kendi fırlatma istasyonlarımıza sahip bir ülke olabilmek için de imkanlarımızı seferber edecek Türkiye’yi bu seviyelere de ulaştıracağız.

Biz ülke olarak, millet olarak yaparız dedik ve yaptık. Bir hayal kurduk o hayalin peşinden koştuk, o hayali plana, projeye dönüştürdük ve ardından somut bir biçimde işte bugün o hayali gerçeğe dönüştürmüş olduk.”

ODTÜ Yerleşkesi’nde  gerginlik

Bu arada, Göktürk-2 uydusu için Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı ODTÜ Yerleşkesi’ndeki tören sırasında protesto gösterisi yapmak isteyen gruba güvenlik güçlerince müdahale edildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika