spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Lufthansa Grubu, 785 milyon dolarlık bir zararla Q1’de kayıp yaşadı

Seçtiklerimiz

Lufthansa Grubu, 785 milyon dolarlık bir zararla Q1’de kayıp yaşadı ancak yaz sezonu 2024 için görünüm olumlu

Almanya’nın Lufthansa Grubu, havayolu şirketinin ilk çeyrek sonuçları (1Q2024) işçi grevleri ve bunun uçuş programına verdiği zarar nedeniyle gözle görülür bir şekilde harcamaları azaltma planlarını detaylandırdı. Şirket grubunun düzeltilmiş negatif faiz ve vergi öncesi kazancı (EBIT) -849 milyon euro (-909 milyon dolar) seviyesine düşerken net zararı 734 milyon euro (785.8 milyon dolar) olarak gerçekleşti. Bu rakamlar sırasıyla geçen yıla göre %211 ve %57 düşüşü temsil ediyor.

Lufthansa Grubu, 1Q2024 sonuçlarının, birkaç işçi grubu tarafından getirilen grevlerden kaynaklı olumsuz etkileneceğini zaten analistlere bildirmişti. Bu gruplar arasında yer hizmetleri çalışanları (Vereinigte Dienstleistungsgewerkschaft, ver.di tarafından temsil edilen) ve Lufthansa’nın kabin memurları yer alıyor. İşgücü anlaşmazlıkları, şirkete sadece ilk çeyrekte 350 milyon euro (374.6 milyon dolar) üzerinde bir maliyet getirdi ve bu etki CFO Remco Steenbergen tarafından “önemli” olarak nitelendirildi.

Ancak, Lufthansa Grubu için her şey kötü haberlerle sınırlı değildi; toplam gelirleri 7.3 milyar euro (7.8 milyar dolar) olarak artış gösterdi, bu da geçen yıla göre %5 artış anlamına geliyor. Gruba bağlı havayolları (Lufthansa, SWISS, Austrian, Brussels Airlines ve Discover), çeyrekte toplam 24.3 milyon yolcu taşıdı ve bu, 2023 aynı dönemine göre %12 artış anlamına geliyor. Mevcut koltuk kilometreleri (ASK) de yıllık bazda %12 arttı.

Sonuçların ardından, Lufthansa Grubu, işletme maliyetlerini azaltma, yeni projeleri durdurma ve bayrak taşıyıcı Lufthansa markasını desteklemek için idari personel sayısını gözden geçirme konusunda kararlı olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika