spot_img
spot_imgspot_img
23.9 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Embraer, 2024’te 390 Milyon Dolarlık Yatırım ve 900 Yeni Personel Planlıyor

Seçtiklerimiz

Embraer, 2024’te 390 Milyon Dolarlık Yatırım Yapacak ve 900 Yeni Personel İşe Alacak

Brezilya merkezli uçak üreticisi Embraer, ürün yelpazesine olan yükselen talepten faydalanmak amacıyla 2024 yılında yaklaşık 390 milyon dolarlık yatırım yapmayı ve 900 yeni çalışanı işe almayı hedefleyen iddialı bir plan açıkladı. Şirket, bu duyuruyu 26 Nisan 2024 tarihinde, Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz Inácio Lula da Silva’nın São José dos Campos’taki merkezlerini ziyareti sırasında yaptı.

Şirketin açıklamasına göre, bu büyük yatırım, eVTOL’lerde (elektrikli dikey kalkış ve iniş araçları) kullanılacak yeni teknolojiler gibi araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yönlendirilen fonları içeriyor ve yolcu uçaklarını kargo uçaklarına dönüştürme de dahil olmak üzere havacılık hizmetlerinin genişletilmesini içeriyor.

Yatırım ayrıca Embraer’ın savunma ve güvenlik ürün hatlarına, verimlilik artırma projelerine ve üretici şirketinde “endüstriyel faaliyetlerin” genişletilmesine de fayda sağlayacak.

2024 için Embraer, ticari uçaklarda 72 ile 80 arasında ve yönetici jetlerde 125 ile 135 arasında teslimatlarla güçlü bir büyüme yılı bekliyor. Şirket, yıl boyunca 6 milyar ile 6.4 milyar dolar arasında gelir elde etmeyi öngörüyor.

Bu büyümenin bir kısmı, üreticinin Brezilyalı havayolu Azul Linhas Aéreas ile güçlü ortaklığından kaynaklanıyor. Bu taşıyıcının 2024’te 13 adet E195-E2 jet alması bekleniyor. Aslında, henüz üretim aşamasında olan Azul’un en yeni uçağı, fabrika ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Lula tarafından sunuldu ve adlandırıldı.

Embraer’ın Başkanı ve CEO’su Francisco Gomes Neto, “Embraer, verimlilik ve yenilik temelli bir büyüme dönemine başlıyor. Faaliyet gösterdiğimiz farklı segmentlerde potansiyelimizi yakalamaya odaklandık ve daha sürdürülebilir havacılığa doğru ilerliyoruz” dedi. “Ve kamu ve özel sektör ortaklıklarıyla, satışları artırıyor, yeni pazarlar açıyor ve yeni teknolojilere yatırım yapıyoruz, bu da yüksek katma değerli ürünlerin ihracatını artırarak Brezilya’da binlerce yüksek nitelikli iş yaratılmasını mümkün kılıyor,” diye ekledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika