spot_img
spot_imgspot_img
16.4 C
İstanbul
Pazar, 19 Mayıs 2024

Lufthansa, 194 Milyon Euro Dolar Karda- VİDEO

Seçtiklerimiz

Alman milli havayolu şirketi Lufthansa?nın, bu yılın ikinci çeyreğinde, karını geçen yıl 89 milyon euro olduğu halde bu yıl 194 milyon euro’ya çıkardığı açıklandı.
       
        Almanya’nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa gelirinin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30’dan fazla artarak, 6 milyar 900 milyon euro’ya yükseldiği belirtildi. Lufthansa?nın gelirinin geçen yılın aynı döneminde 5 milyar 200 milyon euro olduğu hatırlatıldı. Şirket karı ise Nisan-Haziran döneminine, 159 milyon euro’ya ulaştı.
       
        YOLCU SAYISI DA ARTTI
       
        Lufthansa’nın yolcu sayısı yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 oranında artarak 22 milyon 700 bine ulaştı. Şirketin yolcu sayısının geçen yılın aynı döneminde 18 milyon 200 bin kişi olduğu hatırlatıldı.
       
        Lufthansa’nın bu yılın ilk 6 ayı gelirinin 10 milyar 200 milyon euro?dan 12 milyar 600 milyon euro’ya, çıktığı belirtildi.
       
        Yönetim Kurulu Üyesi Stephan Gemkow, şirketin yılın ikinci çeyrek gelirlerini artırmasında özellikle kargo ve kıtalararası uçuş talebindeki artış ile fiyatlardaki indirimin etkili olduğunu belirtti. Lufthansa Grubu?nda, Swiss International Airlines, Austrian Airlines, Germanwings ve Britain’s BMI şirketleri bulunuyor.

       

       

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika