spot_img
spot_imgspot_img
23.9 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

KAAN: Türkiye’nin Milli Muharip Uçağı İkinci Başarılı Uçuşunu Gerçekleştirdi

Seçtiklerimiz

TUSAŞ’ın Milli Muharip Uçağı KAAN, İkinci Başarılı Uçuşunu Gerçekleştirdi

Türkiye’nin milli muharip uçağı KAAN, ikinci başarılı uçuşunu gerçekleştirerek ülkenin savunma alanındaki başarılarını pekiştirdi. İlk uçuşunu 21 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştiren KAAN, bugün erken saatlerde ikinci uçuşunu başarıyla tamamladı. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, KAAN’ın 2028 yılında hava kuvvetlerine teslim edileceğini açıklamıştı.

KAAN, Türk mühendisleri tarafından 17 Mart 2023’te hangardan çıkarılarak pist başı yaptı. 11 aylık süreçte titiz bir çalışma sonucunda gökyüzüyle buluşturuldu ve ilk uçuş görevi için gerekli testleri başarıyla tamamladı. Milli muharip uçak KAAN’ın tasarımı ve imalatı milli kaynaklarla gerçekleştirilmiştir.

KAAN’ın öne çıkan özellikleri arasında, kanat açıklığı 14 metre, yüksekliği 6 metre ve uzunluğu 21 metre olan bir yapıya sahip olması, tek kişilik kokpite sahip olması, çift motorlu olması, yüksek manevra kabiliyeti, radara düşük görünürlüğü, gövde içi silah taşıyabilmesi ve elektronik harp kabiliyeti bulunmaktadır.

KAAN, Türkiye’yi 5. nesil uçak üretebilen beş ülkeden biri yapacak. Yüksek hava muharebe menzili ve süpersonik hızda hassas ve tam vuruş özellikleriyle KAAN, her türlü hava-hava ve hava-yer hedeflerine stratejik taarruz imkanı sağlayacak. Ayrıca, insansız hava araçları, havadan ihbar, kontrol gibi platformlarla ortak çalışabilir ve yapay zeka desteğiyle artırılmış muharebe gücü sağlayabilir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika