spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

Hitit ve IATA’dan Hava Kargo Alanında Önemli İş Birliği

Seçtiklerimiz

Dünyanın en büyük havacılık teknolojileri firmalarından olan Hitit, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ile hava kargo alanında önemli bir iş birliğine imza attı.

IATA’nın hayata geçirdiği EPIC platformu (Enhanced Partner Identification and Connectivity- Geliştirilmiş İş Ortağı Tanımlama ve Bağlantı Platformu) hava kargo süreçlerinin dijitalleşerek hız kazanmasını sağlayacak.

Hitit, platformun bir üyesi olarak, bu dijitalleşme inisiyatifine katkı sağlayacak ilk Türk teknoloji firması oldu.

Havayolu yolcu taşımacılığı, rezervasyon, biletleme, check-in başta olmak üzere bir havayolunun ticari uygulamalarını, geliştirdiği sistemler sayesinde küresel pazara sunan ve alanında dünyanın en büyük üçüncü firması olan Hitit, hava kargo alanındaki çalışmalarını sürdürüyor.

2019’da yazılım çözümleri portföyünü hava kargo ürünleriyle genişleten Hitit, IATA ile yaptığı anlaşma sonucunda Birliğin hava kargo alanındaki en son inisiyatifi olan EPIC platformuna dahil olan ilk Türk teknoloji şirketi oldu.

Pandemi süreci nedeniyle artan hava kargonun önemi, uluslararası arenada bu alanda yapılan çalışmaların hız kazanmasına yol açtı.

Bu bağlamda IATA, hava kargo tedarik zincirindeki tüm tarafların daha hızlı, kolektif ve düşük maliyetle hava kargo süreçlerini yönetmelerini sağlayacak bir platformu hayata geçirdi.

EPIC adı verilen bu platform sayesinde, tedarik zincirindeki tüm iş ortakları manuel, kompleks ve yavaş ilerleyen eski sistem yerine, dijitalleşmiş ve bilgi akışının çok hızlı bir şekilde gerçekleşeceği bir platform üzerinde operasyonlarını yönetebilecekler.

Platform, tedarik zincirindeki iş ortakları arasında, bilgilerin merkezileştirileceği bir veri tabanı olarak çalışacak.

Konu hakkında bilgi veren Hitit Kargo ve İnovatif Çözümler Bölüm Yöneticisi Atilla Lise şu ifadelerde bulundu: “Hava kargo çözümleri geliştirmeye başladığımız dönemlerde amacımız hem çözüm portföyümüzü geliştirmek hem de en yeni teknolojilerle ürettiğimiz hava kargo yazılım çözümlerini havacılık sektörünün hizmetine sunarak, havayolu firmalarının iş kollarını genişletmelerine olanak tanımaktı.

Bu vizyonla ve yenilikçi teknolojimizle çıktığımız bu yolda, geldiğimiz konum itibariyle hava kargo sektörünün opsiyonel bir iş kolundan ziyade, bir zorunluluk halini aldığını görüyoruz. Covid-19 pandemisi süresince yolcu taşıyamayan birçok havayolunun, kargo taşımacılığına yöneldiğine şahit olduk.

Hava kargo alanında teknoloji geliştirmeye çoktan başlamış bir firma olarak, şu anda dünyada bu alanda yapılan geliştirmelere dahil olup, sektörün dijitalleşmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz.

IATA’nın EPIC platformu da bugüne kadar bu alanda atılan önemli bir adım… Hitit olarak bu platformda yer alan ilk Türk teknoloji firması olmanın gururunu yaşıyoruz.”
IATA Kargo Ağ Hizmetleri Başkanı ve Havalimanı, Yolcu, Kargo ve Güvenlik Ürünleri ve Hizmetleri Direktörü Frédéric Leger konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Hava kargo tedarik zincirindeki paydaşların bilgilerini merkezi olarak tutan küresel bir platform olarak hayata geçirilen EPIC, hava kargo süreçlerinin en hızlı ve verimli şekilde çalışmasına katkı sağlayacak.

Bu inisiyatifte Hitit’in bize dahil olması bizleri çok mutlu etti. Hitit gibi teknoloji firmalarının kargo yönetim sistemimize entegrasyonu, bu platformun dijitalleşmesi ve büyümesi açısından çok önemli.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika