spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

EasyJet’in CEO’sundan İngiltere tahmini

Seçtiklerimiz

Havayolu şirketi EasyJet’in CEO’su, İngiltere’nin kıtanın çoğuna karantinasız seyahate izin vermemesi halinde muhtemelen Avrupa’nın gerisinde kalacağını söyledi.

Hayatın kademeli olarak normale dönmeye başladığı İngiltere’de uluslararası seyahat yasaklarıyla ilgili kararın bu hafta açıklanması bekleniyor.

Reuters’ın haberine göre Başbakan Boris Johnson, normalleşme süreciyle ilgili yol haritasını açıkladığında uluslararası ulaşımın 17 Mayıs’ta başlayabileceğini duyurmuştu.

Raporlar, İspanya ve Yunanistan gibi büyük destinasyonların hariç tutulduğu az ülkenin listeye gireceğini gösteriyor.

EasyJet İcra Kurulu Başkanı Johan Lundgren FT Live’a verdiği demeçte, “Aşılama programından çıkma konusunda en gelişmiş olan İngiltere’nin aslında kendilerini geride bırakacak olması çok tuhaf ve ironik olacak. Sanırım bunun değişmesi gerekecek” dedi.

Planlar kapsamında, bu tarihten itibaren ülkeler farklı kurallar içeren ve yeşil, sarı ve kırmızı olarak adlandırılan 3 kategoriye ayrılacak. “Trafik ışığı sistemi” olarak de bilinen uygulamaya göre yeşil listedeki ülkelerden gelen yolcular için 10 günlük karantina zorunluluğu kalkacak.

Sarı listedeki ülkelerden gelenler için mevcut karantina kuralı devam edecek. Kırmızı listedeki ülkelerden seyahat edenler ise İngiltere’ye vardıklarında, masraflarını kendileri karşıladığı bir otelde 10 gün karantinada kalmak zorunda.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika