spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Hedef filoyu daha çevreci hale getirmek

Seçtiklerimiz

2011’in Mayıs ayında Messier-Bugatti-Dowty markalarını bünyesinde barındıran Safran Group ile filosunda bulunan yeni nesil Boeing 737’lerdeki çelik frenlerin karbon fren sistemleri ile değiştirilmesi için anlaşma imzalayan Pegasus 2012 yılına, filoya geçen seneden itibaren katılan tam 15 uçağında bu dönüşümü tamamlamış olarak başladı.

Bu dönüşümle yakıt tüketimini azaltıp, CO2 salınımını düşürerek, filoyu daha çevreci hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, “Bu dönüşümle filomuz,  daha az yakıt tüketimi, daha çevreci bir yaklaşım ve daha güçlü bir performansla uçuşlarını sürdürecek. Yeni Carbon fren sistemlerimiz, 2012 yılının içinde bulunduğumuz ilk günlerinden itibaren sektörün gündemine damgasını vuran CO2 emisyonunda da Pegasus’a avantaj sağlayacak.  Sistemin tüm filomuza entegrasyonuyla uçaklarda saat başına 50 dolarlık tasarruf daha elde edilecek. Böylece günlük tasarruf 20 bin doları, yıllık tasarruf ise 7 milyon doları geçecek. Ayrıca, günlük 18 ton daha az CO2 üreterek, daha yeşil bir havayoluna dönüşmüş olacağız.” dedi.

Messier-Bugatti-Dowty tarafından üretilen karbon fren sistemleri  SEPCARB®IIIOR, uçağın 320 kilo kadar hafiflemesini sağlayarak, uçak başına günlük 150 kg daha az yakıt tüketilmesine neden oluyor. Ortalama 40 uçaklık bir filoda günlük yakıt tüketiminin 6 ton azalması anlamına gelen bu düşüş, CO2 emisyonununda da günlük 18 ton gerilemeyi birlikte getiriyor. Bakım ömrü 2.200 iniş olan Messier-Bugatti-Dowty 737 karbon frenleri, diğer karbon frenlerden de 25,85 kg daha hafif olma özelliği ile öne çıkıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika