spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Havaiş Seçimleri ve Muhalefet Sorunu

Seçtiklerimiz

Mevcut Hava-İş Sendikası yönetimine karşı ciddi bir muhalif hareketin olmadığına hep birlikte şahit olduk. Belli ki mevcut sendika yönetimi 2017 seçimlerine çok iyi hazırlanmış, hazırlanması ise en doğal hakkı. Yönetime talip olan muhalif adayların ise seçimlere hazırlanmadığı da aşikar ortada. Yönetime talip olan bir muhalif aday ya seçimlere hazırlanmalı, ya da bu tür hayali işlerle çalışanları zan altında bırakmamalıdır.

Allah aşkına böyle muhalefet mi olur

Genel Müdürlükte YOK, Kargo da YOK , Türkiye genelinde ki hiçbir satış ofisinde YOK, Gisad da YOK, Yer İşletmede YOK

Orda YOK, Burda YOK …. YOK ta YOK…….!

Ayrıca STRATEJİ yok, ALGI OPERASYONU yok, HAZIRLIK yok……! Ve Haricinde SEÇİM VAADİ yok, sağlam EKİP yok, PLAN yok, PROJE yok…YOK…YOK

Madem hiçbir yerde yoksunuz veya olamayacaktınız ortalığı bu kadar germenin, çalışanları bu kadar umutlandırmanın veya zan altında bırakmanın bir anlamı ve önemi de yok. Seçimleri analiz edince, sadece iddia ettikleri belgelere sırtını dayayan bir muhalefetten başka bir şey göremiyoruz.

Mevcut Hava-İş sendikasının en zayıf noktası UÇUŞ İŞLETME yani Pilotların ve Kabin Memurlarının bağlı oldukları birim. Ve haliyle uçuş işletme seçimlerini büyük farkla kaybetmiş oldular. Muhalif Gurup olan Zeytin Dalı bu zayıf noktadan dolayı yapılan delege seçimlerini bu ünitede çok rahat bir şekilde kazandı. Zeytin Dalı olarak yani Muhalif bir ekip olarak bu bir BAŞARI derseniz, ben buna gülerim yani ağlanacak halinize gülerim. Bırakınız Zeytin Dalı’nı bir tarafa yahu uçuş işletme delege seçimlerine mevcut yönetime rakip her hangi bir aday çıkmış olsa idi, yine de bu seçimleri çok ama çok rahat kazanırdı.

Niçin başka hiçbir yerde liste çıkaramadınız cidden merak ediyorum.

Akıl var, İzan var….!

Herkes çok iyi biliyor ki, toplam 300 delegenin %51’ini almayan seçimleri kaybeder. Muhalif gurup olarak basit hesaplardan ötürü, istenilen performansı gösteremediniz. Mevcut sendikanın oyunu, tüm oyunlarınızı alt üst etti. Yani evdeki hesabınız, çarşıya uymadı. Tüm hesabınız UÇUŞ İŞLETME ağırlıklı olduğu belli, ayrıca personel sayı olarak bir önceki seçim dönemine nazaran daha çok çalışana sahip dediniz ve tahminen delege sayısı ise 140 civarında olur ve haricinde Ankara- İstanbul şubelerini de bu işe dahil ederiz düşüncesiyle de bu iş burada biter diye hayal ettiniz. Ne yazık ki, çok kapsamlı stratejiniz işte bu kadar..!

Ha bu arada, sorun çıkarmamaları içinde, ellerinizdeki iddia ettiğiniz belgeleri öne sürdünüz ve belgelerinize güvendiniz. Maalesef o iddia ettiğiniz belgelerin dahi hakkını veremediniz. Seçim devam ediyor ama mevcut sendika tek liste çıkartarak tek tek delegeleri götürüyor. Peki muhalif hareketler ne yapıyor, sadece izlemekle yetiniyor. Ne acı bir durum.!

Kaba taslak bir hesap yapalım, Genel Kurul öncesi; 85 delegeniz uçuş işletme de mevcut, hadi Ankara ve İstanbul Şubelerini de ekleyelim toplam 15 delege farz edelim, olmadı İzmir ve Antalya Şubesini de ekleyelim 8 delege farz ederek toplam kaç delegeniz olmuş oldu 85+15+8 = 108 Delege peki bu delege sayısı ile bu iş biter mi? Tabi ki Asla, hadi amortiden 30 delege ise Genel Kurulda sizden taraf oyunu kullandı diyelim. Ne oldu toplam 138 Delege yani her hâlükârda ve her şekilde kaybediyorsunuz.

Görünen odur ki, sizler sadece ellerinizdeki iddia ettiğiniz belgelere ve uçuş işletmedeki hayalini kurmuş olduğunuz 140 delegeye odaklanmış durumda idiniz. Ta ki, mevcut yönetiminin kamyoncu ve adil olmayan planları ile yüzleşinceye kadar. Fakat mevcut yönetim ise bu vahim duruma şunu söylüyor; Yasaları sonuna kadar kullandık. Hukuken haklılar, ama vicdanen ne kadar orası bilinmez.

Delege seçimleri devam ediyor….! Her ünitede listeniz mutlaka ama mutlaka olmalı.

‘Ya bu deveyi güdersin, ya bu diyardan gidersin’ sözünü tekrar hatırlatmakta fayda var.

Kalın Sağlıcakla…

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika