spot_img
spot_imgspot_img
15.7 C
İstanbul
Salı, 21 Mayıs 2024

Gazipaşa Havaalanı'na 150 Alman turist gelecek

Seçtiklerimiz

Geçtiğimiz hafta cuma günü çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Almanya'ya giden Alanya Belediye Başkanı Sipahioğlu, Alman tur operatörleriyle yaptığı görüşmeyi değerlendirdi. Yapmış olduğu görüşmede en çok Gazipaşa Havaalanı'nın büyük uçaklara açılıp açılmayacağını konuştuklarını dile getiren Sipahioğlu, ilk uçağın havaalanına Alman tur operatörü tarafından 22 Mayıs 2010 tarihinde ineceğini müjdeledi.

Pistin uzatılması halinde havaalanına temmuz ayından itibaren büyük çaplı uçakların da iniş yapabileceğini anlatan Sipahioğlu, büyük uçakların inebilmesi için pistin uzunluğunun en az 2 bin 500 metre olması gerektiğinin altını çizdi. Şu anda pistin bin 825 metre uzunluğunda olduğunu ifade eden Sipahioğlu, pistin uzatılmasının şart olduğunu belirtti.

Gazipaşa Havaalanı'nın Antalya Havalimanı'na rakip olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Sipahioğlu, “Amacımız Türk ve Alanya turizmini daha iyi yerlere getirmektir. Mayıs'ta gelecek olan ilk uçaktan 150 kişilik Alman turist bekliyoruz. İlk uçak indikten sonra diğer tur operatörleri de harekete geçecektir. Böylece Alanya'ya gelen turist sayısı böylece katlanacak. Ancak Biz Antalya'ya rakip olmayacağız. Biz kendi müşteri potansiyelimizi taşıyacağız. Çünkü oturmuş bir turizm alt yapımız var.” diye konuştu.

Alanya Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Kahya da Gazipaşa Havaalanı'na ilk inecek olan uçakta Alman turistlerin olmasının çok anlamlı olacağını söyledi. Alanya'da yerleşik olarak yaşayan turistlerin yarısından fazlasını Almanların oluşturduğunu ifade eden Kahya, havaalanının pistinin genişletilmesinin şart olduğunu belirtti.

Oba Otelciler Birliği Başkanı Hızır Bozdoğan da geç de olsa bir tur operatörünün Alanya'ya uçakla turist getirme girişiminde bulunmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Gelecek sezon özellikle İran ve Suriye bölgelerinden uçakla turist beklediklerini aktaran Bozdoğan, “Havaalanının uluslar arası standartlara göre pistinin uzatılması gerekiyor. Yoksa havaalanından istenilen verimi alamayız. Küçük çaplı uçakları indirmeye tur operatörleri sıcak bakmaz.” diye konuştu.

Zaman

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika