spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Filistin,havalimanı projesini İsrail’e sundu

Seçtiklerimiz

Filistin Yönetimi, dünyanın en eski kentlerinden biri olarak bilinen Ürdün Vadisi’ndeki Eriha kentinde yapılması tasarlanan havalimanı inşaatı projesini İsrail Başbakanlığı’na sundu.

       

Maariv gazetesinde yeralan habere göre, havalimanı projesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun onayını bekliyor. İsrail Başbakanlığı’ndan henüz projeyle ilgili bir yanıt gelmediği, ancak Filistin Yönetimi’nin "olumlu" yanıt geleceği beklentisi içinde olduğu belirtiliyor.

       

Eriha havaalanı projesinin, kurulması planlanan Filistin devletinin altyapı yatırımları içinde hayati öneme sahip olduğu ifade ediliyor.

       

Havalimanının yapılması planlanan 4 kilometrekarelik alan ise Kudüs ile Eriha arasında. Kudüs’ün yaklaşık 10 km kadar güneydoğusunda, Eriha’nın ise 16 km kadar kuzeyinde bulunan alanın, İsrail’in tam güvenlik kontrolünün hüküm sürdüğü "C" bölgesinde yeraldığı da kaydedildi.

       

Filistin Ulaştırma Bakanlığı’nın, projenin hazırlanması için sözleşme yaptığı firmanın proje sorumlusu mühendis Dr. Ali Şaat, "Bu havaalanı Batı Şeria sakinlerine, ayrıca bölgeye gelmek isteyen çok sayıda turiste hizmet verecek. Herşey hazır ve biz, İsrail Başbakanı’nın onayını bekliyoruz" dedi.

       

Havaalanına önce, 2004 yılında ölen Filistin lideri Yasser Arafat’ın adının verilmesinin düşünüldüğü, ancak daha sonra "Filistin Havalimanı" olarak adlandırıldığı kaydedildi.

       

Filistinlilerin daha önce sahip olduğu, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentindeki Yaser Arafat’ın havalimanı, açılışından 4 yıl sonra 2001’de İsrail ordusu tarafından kullanılamaz hale getirilmişti.

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika