spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Filipin Havayolları CEO’su: Jaime Bautista

Seçtiklerimiz

2017 yılında havayolu şirketi nasıl performans gösterdi ve bunu önümüzdeki 12 ay içinde nasıl gelişeceğini düşünüyorsunuz?

Bu yıl Filipin Havayolları (PAL) için oldukça zorluydu. Daha fazla destinasyona uçtuk, daha fazla yolcu uçurduk ve uçak sayısını arttırdık. Kapasite% 16 arttı ve yolcu sayısı aynı miktarda arttı. Ancak sorun şu ki, gelirler sadece% 6 oranında büyümüştür. Operasyonlar açısından gelir azalmaktadır. Yeni bir stratejik yatırımcı çekmeye çalışıyoruz. Ancak önce karlılığı artırmak için biraz zaman harcamanız gerekiyor. Örneğin, yakıt masrafları yükseliyor ve bakım ve mühendislik giderleri de öyle oluyor; ve tabii ki yolculara mükemmel hizmet sunmanın maliyeti. Temel olarak, gelir maliyetler kadar hızlı büyümüyor.

Orta ölçekli bir taşıyıcının modern hava taşımacılığı endüstrisinde bir geleceği var mı?

PAL, orta boydan daha büyüyecek. Havayolu, 2017 yılı sonunda 86 uçağa sahip oldu ve 2018 yılında dört adet Airbus A350, altı adet A321neos ve beş adet Bombardier Q400 teslim edilecek. Koltuk kapasitesi açısından gelecek yıl çok büyük bir büyüme olacak. Ve 2019’da daha fazla A350 ve A321 olacak. 2022 yılına kadar filoda 100 uçak olacak.

ASEAN bölgesindeki varlığımızı genişleteceğiz, ancak stratejimizin önemli bir kısmı Kuzey Amerika’daki genişleme. PAL, Kuzey Amerika’da New York, Los Angeles, San Francisco, Toronto ve Vancouver olmak üzere beş ana şehri uçuyor ve Chicago ve Seattle gibi yeni destinasyonlar araştırılıyor. Manila, ABD’ye Kuala Lumpur ve Hindistan dahil olmak üzere bölgedeki çeşitli yerlerden gelen trafik için bir merkez olabilir. Bu şehirlerde büyük bir Filipinli topluluk var. Yolcularımızın% 90’ı etnik Filipinliler. Ancak, Manila’yı bir bağlantı merkezi olarak geliştirerek daha büyük bir ana pazar yapmak için de bir fırsat var. Örneğin, Seattle’dan Jakarta’ya giden insanları yakalamak istiyoruz.

Manila, Birleşik Devletler’e, Kuala Lumpur ve Hindistan dahil olmak üzere bölgedeki çeşitli yerlerden gelen trafik için bir merkez olabilir.

Ancak altyapı böyle bir strateji ile başa çıkabilir mi?

Havaalanı altyapısı büyüme kabiliyetimizi sınırlıyor ve bu bizim en büyük sorunumuz. Daha fazla uçmak istiyoruz, ancak gündüz Manila’nın Ninoy Aquino Uluslararası Havalimanı’na (NAIA) bile bir uçuş eklemek zordur.

Umarız hükümet bu sorunu çözecek ve sıkışıklığı gidermek ve NAIA’daki yolcu deneyimini iyileştirmek için yeni bir terminal inşa etmeyi öneriyoruz.

Ayrıca, Metro Manila bölgesine hizmet verecek yeni bir havaalanı inşaatı için yüksek umutlar yaşıyoruz. Bu arada, mevcut iç hat uçuşlarını transfer ederek mevcut Manila havalimanında biraz yer açmak zorundayız. Clark, Sipu ve Kalibo’dan daha fazla uçuş olacak.

Belirtildiği gibi, uzun vadeli amaç Manila’yı büyük bir merkez haline getirmektir. Küresel bir taşıyıcının, kolay aktarmalarla büyük bir uluslararası terminale ihtiyacı var. Şu anda Manila’da olan yok. PAL aynı anda üç terminalden çalışır.

Terminal 1, uluslararası uçuşlara, Terminal 2’de yerli ve yabancıların karışımı, Terminal 3 ise yerli halka hizmet veriyor. Örneğin, ABD uçuşları T1’e varır, ancak T2’den kalkar. Bir terminalde uluslararası operasyonları konsolide edebilirsek, önemli bir fark yaratır.

IATA, PAL’a değer katıyor mu?

PAL 60 yılı aşkın bir süredir IATA üyesidir. Derneğin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Personel IATA ile yakından çalışır. IATA’nın şemsiyesi altında pek çok girişim var ve hepsi de fayda sağlamaktadır. Örneğin, Faturalandırma ve Yerleşim planı (BSP), havayolunun tahsilat ve finansal açısından gerçekten yardımcı oldu. IATA’nın hükümetleri altyapıyı veya tüketici korumasını iyileştirmeye çağıran ifadeleri de davamıza yardımcı oluyor.

Şu anda, Uluslararası Havacılık için Karbon Ofset Azaltma Programı (CORSIA) ile yakın işbirliği var. Bu, havayoluna ve ülkeye yeni bir odak noktası. Bir havayolu yetkilisi bunun üzerinde çalışmaya adandı ve Filipin Ulaşım Departmanı da CORSIA işlerini idare edecek birisini seçti. CORSIA’nın ve bunların etkilerinin iyi anlaşıldığından emin olmak bir önceliktir.

Rekabet artmaktadır, özellikle düşük maliyetli taşıyıcılardan mı kaynaklanmaktadır?

İç pazarda çok zor bir durum. LCC’lerin pazarın çoğunluğu var. Filipinli yolcu çok maliyet bilincindedir. Birkaç yüz peso farkı için, bazıları sunduğumuz tüm hizmetleri bırakacak ve LCC’de uçmayı seçecek.

Fakat PAL network bir havayolu ve pazarımız büyüyor. Operasyonel açıdan düşük maliyetli, ancak ücretsiz yemek ve bagaj yardımı ile tam hizmet ürünü sunan pek çok yurtiçi güzergahta faaliyet gösteren bağlı şirket operatörümüz PAL Express’e de sahibiz. Yeni ürünler de sunuyoruz. Ancak düşük maliyetli bir marka yaratmayacağız. Bu, stratejimizin bir parçası değil.

Bir ittifakın üyeliği yardımcı olur mu?

PAL şu anda bir ittifaka üye değil, ancak yakın gelecekte bir miktar hareket olabilir. Bazı havayolları, PAL’ın bir ittifaka üyeliğini destekleyeceklerini belirtti. Bir üye olmak kesinlikle yardımcı olur. Daha fazla bağlantı ile daha fazla yolcu üreteceğim. Ayrıca, salon imkânlarına daha geniş erişim gibi özelliklerle de müşterileri cezbedecektir.

Hizmet verdiğimiz başlıca havalimanlarında salonlarımız var, ancak ittifak ortaklarıyla bağlanırsak maliyet açıkça azalacaktı. Genellikle, bir havayolu bir ittifakın üyesi ise küresel bir operasyon boyunca daha fazla verimlilik ve sinerji vardır.

Filipinlere turizmi nasıl destekliyorsunuz?

Havayolunun ekonomiye katkıda bulunması önemlidir. Biz milli bayrak taşıyıcısıyız.

Filipinler’de her yıl 15 milyon yolcu uçuyoruz ve her yıl Kore, Çin ve Japonya’dan daha fazla turist taşıyoruz. Çin turist sayıları özellikle büyüyor.

PAL’in faaliyet gösterdiği yerlerden daha fazla yolcu çekmek için Turizm Bölümü ile yakın işbirliği var. 2017’de yaklaşık 600 bin Çinli turistin 2018’de bir milyon olmasını hedefliyoruz. Pekin, Şangay, Guangzhou, Xiamen, Quanzhou / Jinjiang, Chengdu, Hangzhou ve Nanjing gibi çeşitli Çin şehirlerinden artan uçuşlar ve yoğun tanıtımlarla bu büyümeye katkıda bulunuyor. Bu uçuşlar sadece Manila’ya değil, aynı zamanda Kalibo, Cebu ve diğer destinasyonlara da uygulanmaktadır.

PAL’ın stratejisinin bir parçası ise, yeni turistik pazarlar geliştirmek.

Filipinler ve Kanada, Yeni Zelanda, ABD Doğu Sahili, Hawaii, Birleşik Krallık ve Japonya ve Avustralya’daki belli başlı şehirler arasında doğrudan uçuşlar yapan tek havayolu şirketiyiz.

Yaklaşımınızı CEO olarak nasıl tanımlarsınız?

Ben her zaman konuşabilecek bir insanım. Ve dinleyecek bir kişi.

PAL, beş yıldızlı bir taşıyıcı olmalı ve Filipinler’in gerçekten temsilciliğini yapacak bir yolcu deneyimi sunmalıdır. Amaç ulaşılabilir ve yeni fikirlere açık olmaktır. Değişime kucak açmaya ve herkesle çalışmaya istekli olduğum için mutluyum.

Bir havayolu CEO’su olma konusunda en iyi şey yolcuları mutlu etmektir.

PAL, beş yıldızlı bir taşıyıcı olmalı ve Filipinlerin gerçek temsilciliği olan mükemmel bir yolcu deneyimi sunmalıdır. Elbette havayolunun kârlı olması gerekir, ancak aynı zamanda bir gurur kaynağı olmalı.

Bu nedenle, yolcuların verdiğimiz hizmetin keyfini çıkarmasını istiyoruz.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika