spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Emirates, Gelecek Kargo Filosunu Şekillendirmek İçin Airbus ve Boeing Modellerini İnceliyor

Seçtiklerimiz

Emirates, Yeni Kargo Uçaklarını Değerlendirirken Airbus ve Boeing Modelleri Arasında Karar Verme Sürecinde

Dubai merkezli Emirates ve bağlı hava kargo bölümü Emirates SkyCargo, gelecek filo gelişimleri için yeni uçakları değerlendirme sürecinde. Airbus A350F ve Boeing’in 777-8F modelleri, operatörün gelecek yıllardaki gereksinimleriyle karşılaştırıldığında önde gelen adaylar arasında yer alıyor. Şirket, önümüzdeki yıllarda gereksinimlerini karşılamak için Airbus A350F ve Boeing 777-8F arasında bir tercih yapmayı önceliklendiriyor.

Şirket, 110 ila 120 ton taşıma kapasitesine sahip uzun menzilli, ağır hizmetli bir kargo uçağına ihtiyaç duyduğunu öngörüyor. Emirates’in geniş gövdeli yolcu uçaklarının kargo bölümlerine yük taşıyabilme kapasitesini artırmak, filosundaki kargo uçakları üzerinden de desteklenecek.

Ayrıca, Emirates’in, GE90 motorlarının tedarik zinciri sorunları nedeniyle geciken yeni 777F uçaklarını 2022 ve 2024 yıllarında teslim almayı beklediği belirtiliyor. Bu yeni uçaklar, Emirates’in DAE Capital’dan kiraladığı eski birimleri değiştirmesi bekleniyor. Emirates’in filo büyüme stratejisine ek olarak, şirketin ilk 777-300ER’yi 2024 yılında Etihad Engineering tesisi tarafından IAI (Israel Aircraft Industries) ile dönüşüm için göndermesi planlanıyor. 10 adet 777-300ER’yi kargo uçağı konfigürasyonuna dönüştürme anlaşması kapsamında.

Bu dönüşüm çalışmaları, ana kargo kapılarının eklenmesi ve kabin tabanının güçlendirilmesi gibi işlemleri içeriyor. Dönüşüme tabi tutulan 10 uçak halihazırda şirketin yolcu servisinde uçuyor ancak IAI’nin çalışmalara başlaması için resmi sertifikasyonu almasını beklemektedir. Emirates, gelecekte daha fazla 777-300’ün dönüşüm için gönderilmesini de göz ardı etmemektedir.

Emirates’in gelecekteki kargo uçağı gereksinimlerine yönelik bir sonraki adımını belirlerken, en yakın komşuları, gelecek nesil geniş gövdeli kargo uçaklarında tercihlerini zaten yapmış durumda.

Abu Dabi merkezli Etihad Airways, 2022’de yedi A350F sipariş etti, Doha merkezli Qatar Airways ise Boeing 777-8F’nin lansman müşterisi olup 34 uçaklık kesin bir sipariş verdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika