spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Pratt & Whitney, Air Astana’ya Tazminat Sözü Vererek Motor Sorunlarına Çözüm Sunuyor

Seçtiklerimiz

Air Astana, Pratt & Whitney Anlaşmasıyla Mali Sorunlarını Hedefliyor: Uçak Motorlarında Çözüm Arayışı Devam Ediyor

Pratt & Whitney, Air Astana ile yapılan anlaşmada tazminat taahhüdünde bulundu. Anlaşma, Air Astana’nın uçak motoru alımlarıyla ilgili harcamalarını geri ödeme hedefiyle imzalandı.

İki şirket arasındaki bu uzun vadeli anlaşma, havayolu şirketinin teknik bakım konusundaki mali sorunlarını çözmeyi amaçlıyor. Air Astana’nın Pratt & Whitney ile yapılan anlaşma sonrası aldığı önlemler arasında, Airbus A320neo uçağı satın alımı ve motor değişiklikleri bulunuyor.

Pratt & Whitney, motorlardaki sorunlarla ilgili raporunu Temmuz 2023’te yayınladıktan sonra, yaklaşık 50 havayolu uçaklarını geçici olarak operasyondan çekmek zorunda kaldı.

Air Astana, Pratt & Whitney’in motor geri çağrısı sonrasında alınan önlemler çerçevesinde filosunda yalnızca bir arızalı motor tespit ettiğini ve bu motorun değiştirildiğini açıkladı.

Havayolu, şu anda PW1100G motorlarıyla donatılmış 28 adet A320neo uçağına sahip ve bu yıl içinde filosuna yedi uçağın daha eklenmesi bekleniyor. Air Astana’nın halka arzı sırasında topladığı 120 milyon dolarlık fonla ilgili olarak da bilgi verildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika