spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

ANKA III, Üçüncü Test Uçuşunda Başarılı Performans Sergiledi: Geliştirme Süreci Devam Ediyor

Seçtiklerimiz

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin ANKA III’ü Üçüncü Kez Gökyüzüyle Buluştu: İlerlemeye Devam Ediyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin geliştirdiği ANKA III insansız hava aracı, üçüncü kez gerçekleştirilen test uçuşuyla başarılı bir performans sergiledi.

Bu son uçuş, ANKA III’ün ilk uçuşundan elde edilen verilerin değerlendirilmesi ve iyileştirme sürecinin bir parçası olarak gerçekleştirildi.

Uçak, 2 saat havada kalırken 160 knot hıza ulaşmayı başardı ve 10 bin feet irtifaya çıktı. Ayrıca, otopilot ve uçuş mekaniği testleri de başarıyla tamamlandı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, ANKA III için geliştirme ve test çalışmalarını sürdürerek Türkiye’nin savunma sanayisindeki insansız hava aracı kabiliyetlerini ileriye taşımayı hedefliyor.

ANKA III, yüksek taşıma kapasitesi ve çeşitli görevlerde kullanılabilen mühimmat istasyonlarıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, keşif, gözetleme, istihbarat, taarruz ve av taraması gibi birçok görevi yerine getirebilecek yeteneklere sahip.

ANKA III’ün ANKA ve AKSUNGUR ile birlikte ortak görevlerde kullanılabilmesi için aynı yer sistemlerini kullanması öngörülüyor, böylece üç sistem birbirini tamamlayan unsurlar olarak kullanılabilecek ve çeşitli görevlerde etkin bir şekilde rol alabilecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika