spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Dubai havalimanı yolcu talebinde hızlı toparlanıyor

Seçtiklerimiz

Dubai’nin devlet havalimanı işletmecisi, uluslararası seyahat talebinin beklenenden daha hızlı toparlandığı konusunda iyimser. Dubai havalimanına ilişkin görünüm yukarı yönlü revize ediliyor.

28 milyon yolcunun bu yıl Dubai International’dan geçmesi bekleniyordu; bu, en son 26- 27 milyon yolcu tahmin ederken 2022’ye doğru daha fazla yükselişe geçti.

Dubai Havalimanı operatörü Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 20,7 milyon yolcunun havalimanından geçen yıl Ekim ayına kadar, yarısının Temmuz ve Ekim arasındaki dört ayda olduğunu söyledi.

Havaalanı, transit trafiğinin %20’sinde olmasına ve pandemi öncesine göre daha fazla havayolunun oraya uçmasına rağmen, çıkış ve varış trafiğinin %80’ini geri kazanmıştı.

Dubai havalimanı 2021’de yolcu trafiğinde %40 düşüş görüyor

Uluslararası seyahat için dünyanın en yoğun havalimanı olan Dubai Uluslararası Havalimanı’nın CEO’su Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 2021’in ilk yarısında bir önceki yıla göre yaklaşık %40 daha az yolcu trafiği gördüğünü söyledi.

The Associated Press (AP), düşüşün daha bulaşıcı COVID-19 varyantlarının merkezin en büyük kaynak pazarlarını kesip küresel havacılık endüstrisini etkilemeye devam etmesiyle ortaya çıktığını bildirdi.

Havalimanı, yedi yıl önce Londra’daki Heathrow’u geride bıraktığından beri dünyanın en yoğun havalimanı unvanını elinde tutuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika