spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Boeing Uçakları, Chicago O’Hare’de Yerde Çarpıştı: Yaralanma Olayı Yok

Seçtiklerimiz

Chicago O’Hare Havalimanı’nda Boeing Uçakları Arasındaki Çarpışma, FAA ve NTSB İnceleme Başlattı

14 Ocak 2024 akşamı Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı’nda (ORD) iki Boeing uçağı arasında bir yer çarpışması meydana geldi. Federal Havacılık İdaresi (FAA) bir sözcüsü, All Nippon Airways’a ait bir Boeing 777-300’ün (JA784A) kalkışa geçerken sol wingletinin bir Delta Air Lines’a ait Boeing 717’nin dümen yüzeyine çarptığını bildirdi.

Çarpışma, Delta uçuşunun Detroit Metropolitan Havalimanı’ndan (DTW) gerçekleştirdiği son park işleminden hemen sonra meydana geldi. Herhangi bir yaralanma rapor edilmedi ve olay, trafiğin kontrol altında olmadığı bir bölgede gerçekleşti. Delta Air Lines sözcüsü, B717’nin havayolu mekanikleri tarafından incelendiğini belirtti.

ANA, B777 yolcularının olaydan sonra güvenli bir şekilde uçaktan indirildiğini ve en yüksek önceliklerinin uçuş ekibi ve yolcuların güvenliği olduğunu söyledi. Japon taşıyıcı, müşterilerine yaşanan rahatsızlık için özür diledi.

Bu olay, Boeing’in 6 Ocak 2024 tarihinde Alaska Airlines’a ait bir B737 MAX 9’un kapı tıpasının uçuş sırasında gövdeden ayrılması üzerine yaşadığı soruşturma ve inceleme sürecinin ardından geldi. Alaska Airlines ve United Airlines, kendi Boeing 737-9 MAX filolarını incelediklerinde gevşek cıvata ve donanım bulunduğunu bildirdi.

Boeing, FAA’nın B737 MAX 9 üretim hattını incelediği bir dönemde kalite kontrol denetimlerini artırıyor. Ulusal Taşımacılık Güvenliği Kurulu (NTSB) şu anda olayı soruşturuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika