spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

AtlasJet Londra – Ercan seferleri başlıyor

Seçtiklerimiz

Airnewstimes: Öğrendiğimiz kadarıyla AtlasJet Havayolları hergün (cumartesi hariç) İstanbul üzerinden aktarmasız Ercan-Stansted gidiş dönüş seferlerine başlayacak. Seferlerin takvimi nedir? 
 
Nisan ayının ikinci  haftası  başlayacak olup bu seferler haftanın 6 günü İstanbul Atatürk Havalimanı üzerinden, Cumartesi günleri  ise Antalya üzerinden icra edilecek.
 
Airnewstimes: Cumartesi günleri Antalya üzerinden mi yapılacak seferleriniz? 
 
Ercan- Londra Stanstad seferlerimiz  cumartesi günleri ise Antalya üzerinden icra edilecek. 
 
Airnewstimes: Acentalara ulaşan fiyatlarınız biraz yüksek görünüyor (İnternetten birkaç test yaptık hem Pegasus hem THY daha ucuz gibi görünüyor), sizin fiyatlarınız yüksek değil mi? 
 
Dikkatli  incelendiğinde AtlasJet  ile  aslında daha ucuza hemde konforlu bir şekilde uçabileceğinizi görebilirsiniz.
Bizim fiyat aralığımız Pegsus ile THY arasında konumlanmıştır. Aslında fiyatlarımız rezervasyon sisteminde lowcost havayollarına göre tek yönde 20-25 Pound daha yüksek görülebilir ama diğer havayollarında bilet satın alma işlemi ve  seyahat tamamlanana kadar ödenen tüm ek ücretler toplandığında bizimle seyahat etmenin daha ucuza mal olup, çok konforlu bir şekilde yapılacağı görülecek. 
 
Dilerseniz bizde tamamen ücretsiz olupta diğer  ucuz görünen ve  lowcost olarak adlandırılan havayollarında ek ücrete tabii  olan hizmetleri alt alta belirterek toplayalım; 

Buna göre; 

Chek in ücreti için 8 TL 

İlave bagaj hakkı (ortalama 5 kg. kabul edelim, bu ucret iki bagajınızın toplam ağırlığı 20 kg’u geçmesede alınmaktadır.) 80 TL 
Koltuk seçimi (ortalama ) 25 TL… 

Uçağa binene kadar ödeyeceğiniz ek ücret  ortalama 40 Pound’u buldu bile. 

Bunlara ilave uçakta yiyeceğiniz sıcak  yemek + alkollü  ve soft içecekleride eklerseniz bu bedel 55 Pound’u aşacaktır ki (bir bardak su bile ücrete tabiidir) Bittimi ? 

Hayır, aslında en önemli  farkı ifade edersek, Lowcost havayollarınının en büyük  farkı koltuk aralıklarının son derece dar, yani 28 inch pitch mesafesinde olmasıdır. 

 
28 inch koltuk aralığı  mesafesi olan bir uçak ile (Siz hiç uçma deneyimi yaşadınız mı) seyahat ettiniz mi? Ettiyseniz bu yolculugun orta boylu kabul edilecek bir insan için bile birinci saatden sonra tam bir kabusa dönüşeceğini de  biliyorsunuzdur. Birde bu yolculuğun uçaktan hiç inmeden 6 saat sürdüğünü düşünürseniz  ne demek istediğimizi çok daha iyi anlaşılacaktır. 
 
Buna karşın  bizim uçaklarımızda koltuk aralığı mesafesi 30 inch olup özel olarak İtalya’da dizayn ettirilen koltuklarda magazinliklerin koltuğun üst tarafında başlık kısmına alınması ile 1 inch daha ilave yer kazanılmıştır ve yolcuya 31 inch konforu sağlanmıştır. 3 inch yaklaşık 10 cm mesafeye denk gelmektedir. 
 
Yine bizim Londra uçuşlarımızda sıcak  yemek, ara ikramlar, 14 çeşit soft drink, şarap ve bira ücretsiz ikram edilmektedir. 
İkinci  yolcu bagajından kg limitleri dahilinde ek ücret alınmaz,  yolcu ile bir iki kg fazlası var diye kavga edilmez. 
Online check -in ve koltuk seçimi gibi seyahat kolaylığı imkanları için ek ücret talep edilmez. 
 
Kısacası ; 

Bir tarafta daracık koltuklarda oturup, ellerinde para çantaları  ile 6 saat boyunca devamlı size bir şeyler satmaya çalışıp paranızı almaya çalışan hosteslerin dolaştığı, oksijen hariç her şeyin ücrete tabi olduğu bir uçak kabininde seyahat etmeyi mi tercih ederdiniz? 

Yoksa sizi dinlendiren bir müzik yayını ile karşılanıp, bacaklarınız ağrımadan rahat bir yolculuk yaparken tüm uçuş boyunca ücretsiz sıcak ve soğuk yemek ve içecek ikramlarının servis edildiği Atlasjet uçuşunu mu  tercih ederdiniz. 

 
Biz diğer özel havayollarından çok daha farklı olan bu hizmetimizi ekonomiplus olarak adlandırıyoruz. 
 
Business class olmadan uçmam diyen yolcularımıza da Londra uçuşlarımızda bu imkanıda sağlıyoruz. Bizimle Business Class seyahat eden yolcularımızı 38 inch koltuk mesafesi olan özel ikili Business koltuklarda çok farklı bir ikram ve misafirperverlikle ağırlıyoruz.
 
Airnewstimes: Acentalara gönderilen bilgi notlarınızda, verilecek biletlerde 7 veya 14 günlük sınırlama söz konusu… Daha uzun veya daha kısa kalmak isteyenler AtlasJet ile uçamayacak mı? 
 
Acentalar tatil yolcuları için kullanılan özel bilet ücretlerini minimum 7 gece maximum 14 gece konaklayacak tüm yolcuları için kullanabilmektedirler. 7 geceden daha kısa veya 14 geceden daha uzun seyahat edecek yolcuları için de sistem üzerinde tanımlı “flight only ücretlerimizi” kullanarak bilet düzenleyebilirler.
 
Airnewstimes: Çocuklar için ayrı bir uygulama yapmayacak mısınız? Bilindiği üzere THY ve Pegasus çocuklara farklı fiyat uyguluyor.
 
Tabii ki,  bizim tüm tarifeli seferlerimizde çocuk indirimi vardır, Londra uçuşlarımızda  da bu indirim uygulanacaktır. İndirim bedeli seyahat sezonlarına göre farklılık gösterdiği için tam bir ücret söylememiz doğru olmayacaktır.
 
Airnewstimes: AtlasJet, Stansted- Ercan seferleri tarifeli mi olacak yoksa Charter mi olacak? 
 
Londra seferlerimiz tarifeli olarak  gerçekleştirilecektir.
 
Airnewstimes: KKTC’ye uçmak isteyenler AtlasJet biletlerini internetten alabilecekler mi, yoksa sadece acentalardan mı temin edecekler? 
 
Bizim tüm tarifeli seferlerimiz gibi bu uçuşların biletlerini de yolcularımız gerek internetten, gerek seyahat acentalarından, gerekse de tur operatörlerinin satış ofislerinde rahatlıkla satın alabileceklerdir. 
 
Ayrıca bu uçuslar Amadeus, Galileo gibi tüm GDS’ler üzerinden de rahatlıkla biletlenebilecektir. Atlasjet, 60’tan fazla uluslararası havayolu ile olan entegre rezervasyon sistemine teknolojisine sahip tek özel havayolu olup, bu sayede belirttiğimiz gibi 60’tan fazla uluslararası havayolu ile interline anlaşmalara sahiptir. 
 
Airnewstimes: Önceki yıl yaz döneminde iflas eden KTHY mağdurlarının bir çoğunun Atlasjet tarafından ücretsiz taşındığı yetkilileriniz tarafından açıklanmıştı. Halen Londra’da 2500-3000 civarında KTHY biletli ve uçamamış mağdurlar mevcut. Bu bilet sahibi yolcular  için firmanızın bir planı var mı? 
 
Geçen yaz KTHY’nin 100 bin den fazla biletli yolcusunu hiç  bir taşıma mecburiyetimiz olmadığı halde Kuzey Kıbrıs Turizmi darbe yemesin diye Ulaştırma Bakanlığı’nın talimatlarına paralel olarak, 31 Aralık 2010 tarihine kadar taşıdık. Halen daha biletini kullanmamış yolcu varsa, muhatapları ve  sorunu çözmekte yükümlü  olanlar bileti kesen KTHY ve KTHY’nin bağlı olduğu makamlardır. Biz o günlerde kimsenin yapamayacağı bir fedarkarlığı yaptık ve tamamen öz kaynaklarımızı  kullanarak taşıyabildiğimiz kadar çok yolcuyu taşıdık.
 
Airnewstimes: AtlasJet Genel Müdürü, Londra’da düzenlenen World Travel Market’te yaptığı açıklamada, Kasım ayı sonunda Londra’ya tekrar geleceğini ve Ercan seferleriyle ilgili ayrıntılı bilgi vereceğini söylemişti. Bu hususta bir gelişme var mı? 
 
Satış şartları ve bilet ücretleri yeni belirlenebildiği için Aralık başı planlanan bu seyahat yaklaşık bir ay gecikmeli olarak Ocak ayında yapılacaktır. 
 
Airnewstimes: Bilindiği üzere İngiltere’de insanlar yılbaşının akabinde biletlerini almak veya rezervasyon yaptırmak isterler. AtlasJet’in Stansted-Ercan biletlerinin satışlar ne zaman başlayacak? 
 
Aralık ayı itibari (ortasında sonra) başlanacaktır. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika