spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Air Arabia Ceo’su: Adel Ali

Seçtiklerimiz

Ticari Havacılıkta oyun sahası düzeyinde çok fazla tartışma var. Bunun hakkındaki fikrin nedir?

Aslında mükemmel seviyede bir oyun alanı mevcut değil. Yakıt maliyeti, hub’ların coğrafyası, havayolu büyüklüğü, düzenleyici önlemler ve politik faktörler gibi faktörler, taşıyıcılar için oyun alanını eğriltmeye katkıda bulunuyor. Burada, bölgede, liberalleşme konusundaki kaygılar göründüğünden daha karmaşık ve ticari havacılık üzerinde bariz bir etkiye sahip.

Uluslararası hava taşımacılığının serbestleştirilmesi, taşıyıcıların coğrafi konumdan, büyüklüğünden, potansiyel avantajlarından ve daha sık uçmak için daha fazla müşteri çekerek sanayiyi büyütme becerisinden yararlanarak ekonominin büyümesine yardımcı olmasına olanak tanımıştır. Ancak, gerçekten düz bir oyun alanına sahip olmak için, uluslararası hava taşımacılığının ortak bir payda standartlarına sahip olması gerekir. Rekabet her zaman var olacak ve çalışmalarını tüketicinin yararına olacak ve sonuç olarak havayollarını ürün teklifleri ve fiyatlandırmaları bakımından yenilikçi tutacak.

Takip eden yıllarda Orta Doğu Havacılık Pazarı’nı nasıl görüyorsunuz? Herkes için yer var mı?

Operasyonlarımıza 15 yıldır, birçok firmanın pazara girip farklı operasyonel stratejiler üstlendiğini gördük. İş modelimiz her zaman müşterilerimize ticari olarak başarılı bir çalışma yürütürken değer odaklı bir ürün sunmak olmuştur. Yeni pazarlara varlığımızı stratejik ve etkili bir şekilde genişletmek için çok merkezli bir yaklaşım geliştirdik ve uçaklarımıza uygun fiyatlı ve yolcularımıza mükemmel hizmet sunma vizyonumuza sadık kalmamızı sağladık.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da bulunan dört merkezden dünyanın dört bir yanından 150’den fazla rotaya uçan, bugün, değer arayan yolcular için tercih edilen havayolu şirketi haline geldik. Bölgede ticari havacılığın hâlâ operasyonları genişletmesi için alan var ve hâlâ hizmet dışı pazarlar var. Esneklik, verimlilik ve değer sunarak, hala sunulabilecek büyük bir pazar var.

2019 için yeni rotalar için belirli alanlara odaklanıyor musunuz?

2019’da uluslararası genişleme planlarımıza devam edeceğiz ve dünya çapında yeni destinasyonlara yeni rotalar tanıtacağız. Sharjah’ı Prag’a bağlayan yeni servisimizin açılışını duyurduk ve bu yıl Fas’taki operasyonlarımıza 12 yeni iç hat ekledik. Uluslararası operasyonlarımızı Fas Krallığı’ndaki altı havaalanından Avrupa’ya genişletmeye devam ediyoruz. Müşterilerimize değer katan pazarlarda varlığımızı genişletmeye odaklandık.

Air Arabia’nın gelecek yılın başlarında Air Arabia’nın ilk A321neo LR’sinin teslim edilmesiyle uzun vadede ilerlemesinin gelecekteki planlarında mı?

Operasyonlarımız, düşük maliyetli iş modelimizin desteklediği kısa ve orta ölçekli operasyonlara odaklanacaktır. 2019’da aldığımız yeni A321neo LR’ler, yeni bölgesel pazarlara hizmet verebilmemize ve bu uçakları mevcut yüksek yoğunluklu güzergahlar da kullanmamıza imkan tanıyacak ekstra bir erişim sağlayarak mevcut A320 filomuzu tamamlayacaktır.

Giderek daha az maliyetli havayolu şirketleriyle işbirliği yapan düşük maliyetli taşıyıcılar (JetBlue, GOL, Westjet gibi) görüyoruz. Bu gelecekte Air Arabia için geçerli olabilir mi?

Endüstri, birçok vardiyayı ve hala şekillenen yeni işbirliği seviyelerini görüyor ve zamanın ne kadar etkili ve uygulanabilir olduğunu anlatacak. Her zaman işimize değer katan ortaklıklara açığız, ancak bugün itibariyle hiçbir planımız yok.

Yeni bazlar ve / veya yeni iştirakler kurmayı planlıyor musunuz?

Filomuzun menzilini en üst seviyeye çıkarmak için bölgedeki stratejik merkezlerin (Sharjah, Ras Al Khaimah, Kazablanka ve İskenderiye) kullanılmasına yönelik yaklaşımımız daha fazla pazar kapsamına çevrildi, böylece rotalarımızı daha da genişletmeye yardımcı oldu. Çok merkezli iş modelimiz, daha geniş bir müşteri tabanına hizmet vermemize ve aynı zamanda Orta Doğu, Afrika, Asya ve Avrupa’nın hızla büyüyen ekonomileri arasındaki bağlantıyı güçlendirmemize olanak tanıyor. Her zaman işimize değer katan ve değer katan yeni üsler ve yan kuruluşlar için birçok fırsatı değerlendiriyoruz.

Air Arabia 2018’in ilk yarısında 230 milyon AED net kar bildirdi ve 4,2 milyon yolcu taşıdı. Tam yıl için tahminler nelerdir?

Genel olarak küresel havacılık endüstrisi ve özellikle de bölgesel havacılık, getiri marjları üzerinde ve sonuç olarak karlılık üzerinde baskıya şahit oluyor. Stratejimiz, hizmetlerimizi ekonomik olarak uygulanabilir hedeflere genişletmek ve kullanmak için sağlam kalır. Yeni rotaların tanıtılması ve gezginlerin Air Arabia’yı uçurmak için gittikçe artan bir tercihi ile yıllar boyunca sağlam bir bakış açımız var.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika