spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

AHL’de Sakal-ı Şerif izdihamı

Seçtiklerimiz

  

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen anma merasiminde Hazreti Muhammed’in Sakal-ı Şerif’inin ziyarete açılması büyük izdiham yaşattı.

 

Atatürk Havalimanı Camii’nde dün düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği yoğun ilgi gördü. Cuma namazı öncesinde gerçekleşen program, Türkiye birincisi Hafız Tayfur Sönmez’in Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Cuma namazının ardından Cami İmam Hatibi Mustafa Coşkun tarafından Bakırköy Müftülüğü’nden getirilen Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı. Cemaate gül, karanfil ve gül suyu ikram edildi. Cami çıkışında da lokum ve helva dağıtıldı. Dualar eşliğinde sarıldığı örtüden açılan Sakal-ı Şerif’i görenler duygu doldu anlar yaşadı. Vatandaşlar Sakal-ı Şerif’in bulunduğu cam hazneye dokunmak için birbirleriyle yarıştı. Bazı vatandaşlar da cep telefonuyla fotoğraf çekti.

 

Atatürk Havalimanı Camii’nin İmamı Mustafa Coşkun, "İnsanların insanlara saygısının kalmadığı, kalplerin karardığı, değil hayvanlara insanlara bile merhametin kalmadığı bir dönemde rahmet peygamberi Sevgili Peygamberimizi özlemle anıyoruz" dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika