spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

ABD’de 2 yaşındaki bebeğe uçakta maske şoku!

Seçtiklerimiz

Dünya genelinde etkisini devam ettiren koronavirüs pandemisi, seyahat kurallarını da tamamen değiştirdi.

Başta maske zorunluluğu olmak üzere aşı ve test belgelerine dair kurallar da uygulanırken ABD’de gerçekleşen bir olay, kuralların uygulanmasındaki tartışmalı durumlara dikkat çekti.

YEMEK YİYEN ÇOCUĞA İZİN YOK

ABD basınına yansıyan haberlere göre olay, ülkenin Florida eyaletinde gerçekleşti. Orlando’dan New York’a gitmek isteyen 2 çocuklu bir aile, Spirit Airlines’ın gerçekleştireceği uçuş için uçağa bindi.

Kalkış için bekleyen uçakta acıkan 2 yaşındaki çocuğuna yemek yediren hamile anneye uyarı, uçuş görevlisinden geldi.

Seyahat kuralları nedeniyle tüm yolcuların istisnasız bir şekilde maske takması gerektiğini söyleyen görevli, hamile kadına çocuğunun maske takması konusunda uyarıda bulundu.Çocuklarının kronik hastalığının bulunduğunu ve yemek yemesi gerektiğini söyleyen Ari ve Avital Eisenberg çiftinin ricası, buna rağmen reddedildi.

FİRMA AİLEYİ SUÇLADI

7 aylık hamile olan kadını sert bir şekilde uyarmaya devam eden uçuş görevlisinin bu ısrarı, yolcular tarafından da tepkiyle karşılandı.

Çocuğunun yemek yemesi ve nefes alması gerektiğini söyleyen kadına itiraz eden görevli, 2 yaş ve üzerinde olan hiç kimsenin bu kurala karşı gelemeyeceğini söyleyerek 4 kişilik aileyi uçaktan attı.

Olayın ardından hava yolu şirketi ile anlaşmaya varan aile, uçağa geri döndü. Aileyi uyaran uçuş görevlisi, uçuşa katılmazken konuya ilişkin açıklama yapan hava yolu şirketi, aileye yapılan itirazın haklı olduğunu savundu.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika