spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

İran Hava Yolları Birliğin’den Türkiye uçuşlarıyla ilgili açıklama!

Seçtiklerimiz

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, mutasyona uğramış virüsün Türkiye’de yaygınlaşması nedeniyle İran İçişleri Bakanı’na mektup yazarak Türkiye ile İran arasındaki hava ve kara sınırlarının bir hafta süreyle durdurulması ve valilerin bu konuda iş birliği yapması gerektiğini vurgulamıştı.

Söz konusu yazı üzerine İran’ın Türkiye uçuşlarını durduracağı haberleri gündeme geldi. İran Hava Yolları Birliği Sekreteri Maksud Esadi Samani, İran’dan Türkiye’ye yapılan uçuşların planlandığı gibi devam ettiğini Korona ile Mücadele Kurulu’nun resmi bir bildirisi olmadığı sürece İran-Türkiye uçuşlarının durdurulması için bir planlarının olmadığını söyledi.

İRNA’ya konuşan Esadi Samani, Türkiye uçuşlarının devam ettiğini belirterek, ‘Şu ana kadar tüm uçuşlar plana göre gerçekleştirilmektedir’ diye konuştu.

Türkiye’ye uçuşların askıya alma planlarının olmadığını söyleyen Esadi Samani, ortak sınırda koronayı kontrol altına almak için olası yeni tedbirlerin devreye girebileceğini ifade etti.

Esadi Samani, Korona ile Mücadele Kurulu’nun bir sonraki toplantısında uçuşların askıya alınması konusunu ele alması ve uçuşların askıya alınması yönünde bir kararın verilmesi durumunda İran’dan Türkiye’ye uçak seferlerinin durdurulacağını sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika