Lübnan’da 2 Türk pilotun kaçırılmasının yankıları sürerken, Lübnan As Safir Gazetesi önemli bir iddiada bulundu. Türk istihbarat birimleri, olayla bağlantısı olduğu iddia edilerek gözaltına alınan Muhammed Ali Salih’e ulaşmış, Lübnan polisi de onu gözaltına almıştı. As Safir gazetesi Salih’in sorgusunda kaçıranların isimlerini ve kaldıkları yerin bilgisini verdiğini yazdı.
Gazetenin haberine göre Salih, Türk pilotların kaçırılması planının 2 hafta önce değil 2 ay öncesine dayandığını söyledi ve şunları anlattı: “Türk uçağının kalkış ve işin bilgilerini ve Türk pilotların kullandıkları güzergahı tespit ettiler. Pilotları Lübnanlı hacılarla değiş tokuş yapmak için kaçırdılar. Ama ben de akrabalarım da kaçırma olayına karışmadık.”
‘Pilotlar Bekaa Vadisi’nde’
Türk istihbaratı, Salih’in Türk pilotu kaçıranlarla yaptığı 3 görüşmeyi tespit etmiş, Ad Diyar gazetesi, Lübnanlı aşiret üyesinin bu konuşmalarda kaçırılma olayını organize ettiğini yazmıştı. Güvenlik birimleri de incelemeler sonucunda Türk pilotların, Lübnan’ın güneyindeki Bekaa Vadisi’nde tutulduğunu doğruladı. Vadinin yarısı, Hizbullah’ın kontrolünde ve Lübnan güvenlik birimlerinin burada bir otoritesi olmadığı için operasyon ihtimalinin bulunmadığı belirtiliyor.




