spot_imgspot_img
7.3 C
İstanbul
Cuma, 26 Aralık 2025

Uçak kargosunda köpek ölümü tartışması

spot_imgspot_img

Seçtiklerimiz

Şarkıcı Gökçe Saadet Yıldır, köpeğinin Türk Hava Yolları’nın (THY), İstanbul- Bodrum seferini yapan uçağının canlı hayvan taşınan kargo bölümünde köpeğinin donarak öldüğünü iddia etmişti. Terrier cinsi Şasa adlı köpeğinin ölümü nedeniyle depresyona girdiğini ve 10 günlük rapor aldığını belirten Saadet Yıldır, THY’ye maddi ve manevi tazminat davası açacağını söyledi.

THY Basın Müşavirliği yetkilileri ise "Köpek uçağın canlı hayvanlarının taşındığı ve içeriye oksijen ile sıcak havanın verildiği bölümde götürülmüştür. Yaptığımız incelemede o gün canlı hayvan taşınan bölümde hiçbir arıza kaydedilmemiştir" dediler.

Gökçe Saadet Yıldır’ın "Köpeğimi niçin kabine almadılar?" sorusuyla ilgili olarak da yetkililer, "Sayın Yıldır, kendisi Bodrum’daymış. Dolayısıyla o gün yani 27 Nisan’da yolcu da değildi. Köpeği de Bodrum’a gönderilmek üzere bir özel kargo şirketi tarafından uçağa verilmiş. Sahipsiz köpekler erken rezervasyon yapılsa bile sahibi olmadığı için kabine alınmaz" şeklinde konuştular.

İlgili Makaleler

- AJET -spot_imgspot_img

Son Dakika