spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

4 Havalimanı için isim tartışması

Seçtiklerimiz

Merzifon, Şırnak ve Ordu ve Mersin Havaalanları için isim kavgası çıktı.

       

Merzifon Havaalanının adının ’’Çorum’’, Şırnak Havaalanının adının ‘’Cizre’’ ve ÇukurovaHavaalanının adının ‘’Mersin’’ olarak değiştirilmesi isteniyor. Giresun ve Ordulular kavga etmesin diye ‘’Or-Gi’’ adı bulundu

       

Biri halen faaliyette bulunan diğer üçü de yapım aşamasında olan 4 havaalanı için, isim kavgası çıktı. Çorumlular kendi illerine daha yakın olduğu gerekçesiyle Merzifon Havaalanının adının ‘’Çorum’’ olarak değiştirilmesini istediler. Cizre’liler de kendi ilçelerinde yapılacak havalimanına ‘’Şırnak’’ adının verilmesine karşı çıktılar.

       

Mersinliler, Tarsus’ta yapılacak Çukurova Havaalanının adının ‘’Mersin’’ olmasını isterken, Ordu ve Giresunlular ise kavga etmesin diye, bu iki şehrin arasında yapımı planlanan havaalanının adı ‘’OR-Gİ’’ olarak belirlendi. Ordu-Giresun Havaalanı Giresun’a 25, Ordu’ya 19 kilometre uzaklıkta olacak ve tamamen deniz dolgusuyla yapılacak.

       

MEM U ZİN HAVAALANI
        Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım TBMM’de yatırımlarıyla ilgili bilgi verirken, Şırnak Havaalanının 2012’de hizmete gireceğini belirtti ve ‘’Cizre’ye daha yakın ama adı Şırnak Havaalanı… Yapılsın bitsin bakacağız. Orada isim konusunda bir ihtilaf var’’ dedi.

       

BDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan ise bu havaalanına ‘’Mem u Zin’’ adının verilmesini isteyerek,‘’ O zaman kimse sesini çıkarmaz’’ dedi.. AKP Van milletvekili Kerem Altun ise ‘’Limuzin zannederler’’ diyerek espri yollu bu öneriye karşı çıktı. Bakan Yıldırım da ‘’Mem-u zin, tarihî bir konumu var, Ferhat ile Şirin gibi bir şey ’’ dedi. Mem u Zin, Kürtçe yazılmış bir mitolojik destan ve aşk öyküsünü anlatıyor.

       

ÇORUMLULARIN İSTEÐİ
        AKP Çorum milletvekili Cahit Bağcı da Merzifon Havaalanının sivil trafiğe açıldığını hatırlatarak ‘’Adının Çorum-Amasya Havaalanı olması isteniyor.  Her gün uçuşu olan bir havaalanından, Çorumlular olarak üçte iki yolcu trafiğine sahibiz, ama isim Merzifon…  Beklentimiz havaalanının isminin Çorum Amasya olması yönündedir. ‘’ dedi.

       

Bakan Yıldırım ise bu konuda tartışma yaşandığını belirterek, ‘’ O konuyu yine karıştırmayalım. Merzifon Havaalanı olarak devam edecek. Kusura bakmayın bu konu küllendi, tekrar canlandırmaya niyetimiz yok. Havaalanı, ismine takılmayalım. Millet havaalanı istiyor, bazılarımız da ismine takılıyoruz. Bizim gönlümüzde orası Çorumluların havaalanıdır’’ dedi.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika