spot_img
spot_imgspot_img
23.9 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Yenilenen terminal törenle açıldı

Seçtiklerimiz

Malatya havaalanının açılışı nedeniyle havaalanı meydanında bir tören düzenledi. Törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanı sıra Malatya Valisi Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, İhsan Koca ve Fuat Ölmeztoprak, CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, bazı ilçe ve beldelerin belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

       

Havaalanı açılışında bir konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havayollarının artık halın yolu olduğunu söyledi. Yıldırım, Malatya türküsü olan “Malatya Malatya Bulunmaz Eşin” sözleriyle  konuşmasına başlayarak, “Malatya’da bugün havaalanın yenilenen terminalini açmakla kalmıyoruz, Malatya’nın yeni geleceğinin başlangıcını da yapıyoruz " dedi.Yeni terminalin 1.5 milyon yolcuya hizmet vereceğini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

       

       

" Askeri ve sivil amaçlı kullanılan bir havaalanı ve bu havaalanının 1 pisti var. Dolayısıyla bu pist yenileneceği zaman havaalanının kapatılması icap ediyordu. Biz genellikle birçok şehirde yaptığımız uygulama yedek bir meydan tanımlayarak, havaalanını kapatıyoruz, pisti yeniliyoruz ve ondan sonra açıyoruz. Bu ne anlama geliyor? 1 – 1,5 yıl gibi bir süre hava trafiğinin demek. Ama Malatya’ya bir istisna yaptık. Malatya’da hava taşımacılığı durmayacak, kesintiye uğramayacak, mevcut taksi yolunu pist haline getireceğiz. Ve bir daha da Malatya’da pist yenilenmesi söz konusu olunca hiçbir şekilde hava trafiği aksamayacak, bir pistten diğer piste uçuşlar geçecek ve böylelikle diğeri yenilenecek.   2008 Şubatı’nda aldığımız kararla Malatya askeri havaalanı içinde sığıntı gibi hizmet veren Malatya havaalanını uluslar arası düzeyde bir havaalanı yaptık. Kimse daha Malatya’ya yeni bir havaalanı gibi bir şeyi telaffuz etmesin. Bu havaalanı Malatya’nın 20 yıl, 30 yıl, 50 yıl hizmetini verecek hale gelmiştir. İcap ederse tekrar büyütürüz. Ne lazımsa yaparız ve bu havaalanı Malatya’ya sürekli hizmet verir hale gelecektir. Türkiye’nin her tarafında yapıyoruz. Eğer bir yerde tesisimiz varsa, bir havaalanımız varsa o havaalanını en iyi ve en etkin şekilde kullanmamız lazım. Havaalanı olduğu halde başka bir havaalanı yapmak kaynak israfıdır. İlinde havaalanı olmayan yerler var. Onları da düşünmek mecburiyetindeyiz. Ve kaynaklarımızı en iyi şekilde, ölçerek, biçerek kullanmak mecburiyetindeyiz .”

       

Bakan Yıldırım, daha sonra Malatya Valiliğine geçerek Vali Ulvi Saran ile  görüştü. Yıldırım  burada kendisine yöneltilen bir soru üzerine 3 generalin görevden uzaklaştırılmalarıyla ilgili değerlendirilmesi sorulunca; "Ortada değerlendirilecek bir konu yok. Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk devletinde işlerin nasıl yönlendirileceği hukuk kuralarında bellidir. Bu kuraları uygulamakta keyfiyete tabi bir şey değil, bir mecburiyettir" dedi.

       

 

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika