spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

10 uçak dolusu Türk ABD’ye niçin akın etti?

Seçtiklerimiz

Her yıl Kasım ayının son Cuma günü düzenlenen ‘Black Friday’ adlı indirimli alışveriş çılgınlığına Türk akını yaşanıyor. Binlerce Türk uçaklarla ucuz alışveriş için Amerika’ya gitti.

       

Amerika’nın New York kentinde her yıl Kasım ayının son haftası başlayan ve ‘Black Friday (Kara Cuma)’ olarak adlandırılan indirim gününde alışveriş yapmak isteyenler için Türkiye’den de turlar düzenleniyor. Elektronikten tekstile birçok ürünü yüzde 90’a varan indirimle almak isteyen Türkler, yaklaşık 2 bin euro vererek hem alışveriş yapıyor, hem de 3-4 gün şehri gezme fırsatı buluyor. Fiyata uçak bileti, konaklama ve rehberlik hizmetleri dahil ediliyor. Türkiye’den yapılan turları, turizm şirketlerinin yanı sıra bu konuda tecrübesi olan rehberler de düzenliyor. Rehberler, internet vasıtasıyla ulaştıkları sosyetik isimlerden yaptıkları grupları değişik havayollarına ait uçaklarla New York’a taşıyor.

       

 

       

BU YIL PERŞEMBE AÇILDI
        Bu yıl yaklaşık 10 uçak dolusu Türk’ün ABD’ye cuma alışverişi için gittiği belirtiliyor. Bir tur şirketinin yetkilisi, alışveriş programında ayrıca New York’un diğer outlet mağazalarının da olmasının talebi artırdığını söyledi. TAKVİM’in konuştuğu tur rehberleri, bazı Türkler’in turu ucuza getirmek için seyahat programını bayram haftasında başlattıklarını ve acenta indiriminden de yararlandıklarını ifade etti. Rehberler, ABD’ye bayram tatili için giden ailelerden erkeklerin pazar akşamından döndüğünü, ancak eşlerinin indirim için kaldığını belirtti. Anker Turizm yetkilisi Gökhan Aydın da bu ay ABD taleplerinin yüzde 25 arttığını vurguladı.

       

 

       

SABAHA KADAR SATIŞ
        Bu yıl ilginin çok olmasını göz önüne alan ABD’li yetkililer, alışveriş çılgınlığını perşembe gecesi başlatma kararı aldı. Dünyanın en büyük açık alan alışveriş merkezlerinden Woodburry Premium Outlets’te indirimlerin yüzde 90’a kadar varacağı öğrenildi. Bu yılın en çok talep edilen ürünü olan iPad’lerin fiyatının bin dolardan 100 dolara kadar ineceği söylenirken, özellikle bazı LCD televizyonlarda indirimlerin yüzde 50’yi geçeceği belirtildi. Tommy Hillfiger, Gap, Timberland, Nike, Adidas gibi markalar da ABD’deki bazı mağazalarını dün akşam 22.00’de açarak bu sabaha

       

 

       

İSMİ NEREDEN GELİYOR ?
        ABD’de ilk olarak Philadelphia’da kullanılmaya başlayan ‘Kara Cuma’ terimi, Şükran Günü’nden bir gün sonra sabahları yaşanan yaya ve araç trafiğine vurgu yapmak için 1966 yılında ortaya çıktı. Kara Cuma, daha sonra tüm Amerika geneline yayılarak, alışveriş mağazalarının indirimler yaptığı bir gün olarak anılmaya başlandı.

       

 

       

10 UÇAK DOLUSU TÜRK AKIN ETTİ
        ABD’deki alışveriş çılgınlığı için Türkiye’den yaklaşık 10 uçak dolusu Türk’ün bu ülkeye
        gittiği belirtiliyor.

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika