spot_img
spot_imgspot_img
19 C
İstanbul
Çarşamba, 17 Nisan 2024

THY ile  Air Algerie kod paylaşımda anlaştı

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları (THY) ile Cezayir’in bayrak taşıyıcı havayolu Air Algérie (AH), arasında kod paylaşımı anlaşması imzalandı.
 
THY Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cezayir ve Türkiye arasındaki güzergahlarda iki havayolunun müşterilerine daha fazla seyahat imkanı sağlayacak kod paylaşım anlaşması, 15 Mayıs’tan itibaren yürürlüğe girecek.
 
Anlaşma, Cezayir’de düzenlenen törende, AH Genel Müdürleri Mohamed Abdou Bouderbala ve THY Genel Müdürü Temel Kotil tarafından resmi makamlar huzurunda imzalandı.
 
Bouderbala, törende yaptığı konuşmasında, Türk Hava Yolları gibi hızla büyüyen ve yaygın uçuş ağına sahip bir havayolu ile kurulan ticari ortaklıktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.
 
Air Algérie’nin ilk Codeshare Anlaşmasını imzalamaktan memnuniyet duyduklarını ve bu başarının kendileri için önemli bir tecrübe olduğunu vurgulayan Bouderbala, bu anlaşmanın iki havayolu için de verimli olacağından emin olduğunu ifade etti.
 
Kotil de her iki havayolunun uçuş ağları kapsamında yolcuların seyahat imkanlarını maksimize edecek bir antlaşmayla imza attıklarını belirterek, "Ortaklığımızı geliştirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. THY olarak, İstanbul’dan Cezayir’in beş farklı şehrine tarifeli sefer düzenlemekteyiz ve iki kardeş toplum arasında önemli köprüler kurabilmek için karşılıklı işbirliği ile yapılan bu hizmetlerle elimizden gelenin en iyisini yapmaktayız. Türk Hava Yolları olarak, Air Algérie’nin ilk Codeshare partneri olmaktan onur duyuyoruz ve bu ortaklığın iki ülke arasında hızla gelişen ilişkiler bakımından, her iki havayoluna da büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Havayolu şirketleri arasındaki ticari iş birliğini genişletmeyi hedefleyen anlaşma, her iki havayolunun yolcularına Cezayir ve Türkiye arasında daha fazla seyahat seçeneği sunacak.
 
Anlaşma şartlarına göre, AH ve THY birbirlerinin İstanbul-Cezayir v.v. ve İstanbul-Konstantin v.v. arasındaki uçuşlarına kod koyabilecek. Ek olarak, AH, THY’nin İstanbul-Oran v.v. ve İstanbul-Tlemsan v.v. ile İstanbul-Batna v.v arasında gerçekleştirdiği seferlere kendi kodunu koyacak.
 
THY ise AH’nin Cezayir-Sabiha Gökçen v.v., Oran – Sabiha Gökçen v.v. ile Annaba-İstanbul v.v. hatlarında gerçekleştirdiği seferlere kendi kodunu koyacak. Bahse konu anlaşma, önümüzdeki süreçte iki ülke ötesindeki noktalar için de kod konulmasına imkan sağlayabilecek. 
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika