spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

KKTC’de turizm konferansı gerçekleştirilecek

Seçtiklerimiz

LEFKOŞA- 7’nci Uluslararası Turizm ve Otelcilik Pazarlama ve Yönetim Konferansı (Advances in Hospitality and Tourism Marketing and Management-AHTMM) 10-15 Temmuz tarihlerinde KKTC’de yapılacak.
 
DAÜ Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, DAÜ ev sahipliğinde düzenlenecek konferansın açılışı 11 Temmuz Salı günü saat 11.00’de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yapılacak.
 
DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, AHTMM’nin, turizm ve konaklama işletmeciliği alanında akademik çevrelerce en bilinen uluslararası konferanslar içerisinde yer aldığını söyledi.
 
Kılıç, konferansla turizm potansiyelinin bilimsel veriler ve profesyonellerin uygulama sonuçları ışığında tartışılması, uygulanabilir öneriler geliştirilerek potansiyel farkındalığın artırılması ve harekete geçirilmesi, sorunların turizm akademisyenleri, ilgili kamu bürokratları ve sektör temsilcileri gözüyle irdelenmesi ve çözüm önerileri geliştirilmesi hedeflendiğini kaydetti.
 
Kılıç, bu doğrultuda, KKTC turizm kaynaklarının tanıtılması, bilgi ve deneyimlerin paylaşılması, kazanımların sağlanması, turizm potansiyelinin değerlendirilerek geliştirilmesinin amaçlandığını belirtti.

 

Konferansta, akademik değeri yüksek, ülke turizminin geliştirilmesi hedefine ışık tutacak konularda bildiriler sunulacağını ifade eden Kılıç, dünyada başarılı ve öğretici turizm sektörü uygulama örneklerinin bir araya getirilerek bildiri kitapçığı aracılığı dünya geneli turizm paydaşları ile paylaşılacağını söyledi.

 

Hasan Kılıç, konferansa dünyanın çeşitli ülkelerinden 100’ün üzerinde gelecek katılımcıların Kuzey Kıbrıs’ın gerçekleri ve sahip olunan turizm potansiyelini yerinde tecrübe edeceğini bildirdi. Konferansla ilgili bilgilere www.ahtmm.emu.edu.tr adresinden ulaşılabileceği de belirtildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika