spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Keşan’ın Yeni Gözdesi Paramotorla Uçuş

Seçtiklerimiz

Tekirdağ Doğa ve Havacılık Sporları Kulübü’nün sporcularından Metin Saçar, Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun yanındaki araziden paramotoruyla uçuşlar yapıyor. Yamaç paraşütçülüğünü Keşan’da yaygınlaştırmak istediklerini söyleyen Saçar, havanın uygun olduğu zamanlarda uçuş yaptıklarını belirtti.

Mecidiye ve Erikli sahillerini de uçuş yapmak için kullandıklarını ifade eden Saçar, "Havalandıktan sonra her yöne gidebiliriz. Motorlarımızın gücü rüzgara direnebildiği ölçüde, 2 bin metreyi aşan irtifalara tırmanabiliriz. Ama şu ana kadar o yüksekliğe hiç çıkmadık. Deneme aşamasındayız. Yenimuhacir Beldesi’ndeki Bayrak Tepe, bölgede yamaç paraşütüne uygun tek yer ancak iniş sorunu var. Bu sorun çözülürse yamaç paraşütçülerinin uğrak yeri olur" dedi.

Paramotor sporunun Keşan’da yaygınlaşacağına inandığını söyleyen Saçar, "Yaklaşık 3 bin lira harcama ile spora başlanabilir. Motorlu uçuşlar için de 20 bin liraya varan bir harcama gerekiyor. Paramotor ile havalandıktan sonra bin metre civarında motoru kapatarak anlatılması imkansız bir sessizlikle uçuyoruz. Bu sporun bana birçok katkısı oldu. İnsanı kötü alışkanlıklarından uzaklaştırıyor. Yaz – kış demeden, rüzgar müsait olduğu an yapılabilecek bir spor" diye konuştu. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika