spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Havaş’tan İBB’ye isyan

Seçtiklerimiz

Faaliyeti durdurulan Havaş’ın ana ortağı TAV CEO’su Sani Şener, Havaş’ın seferlerinin durdurulması kararını değerlendirirken özelleştirmeden gelen haklarının durdurulduğunu belirterek dava açtıklarını ve havalimanı-şehir hattınının tekelleştirilmesinin yanlış olduğunu söyledi.
 
Şener, Havaş’ın havalimanından şehre otobüs taşımacılığının toplam cirodaki payının küçük bir pay almasına karşın, sembol olarak önem taşıdığını kaydetti. Havaş’ın özelleştirilmiş bir şirket olduğunu kaydeden Şener, konuyla ilgili olarak süreci anlatarak şu değerlendirmeleri yaptı:
 
Ama genel olarak baktığınızda İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir ihale yapıyor; biz de katıldık bu ihaleye. Bizim için çok uygun değildi, vermedik o teklifi. Onun için işimize devam ediyorduk. Fakat belediye ‘Biz kendi ihalemizi yaptık; artık siz burada çalışamazsınız’ dedi ve durdurdu. Yasalara saygılı bir firmayız. Durduk ancak mahkemeye de müracaat ettik, çünkü haklı olduğumuza inanıyoruz.
 
İki tane olay var: Birincisi, o girilen ihalede ‘Havaş hatları durdurulacaktır’ gibi bir madde kesinlikle yok.
 
İkincisi özelleştirmeden gelen bir hakkımız var. Orada 2 hatta 3-4 otobüs firması da olabilir; herkes çalışabilir. Havalimanı-şehir hattının İstanbul Belediyesi tarafından tekelleştirilmesinin yanlış olduğunu düşünüyoruz.
 
Havataş ile süren rekabetin ardından belediyenin kararıyla hafta sonu Havaş’ın seferleri durdurulmuş, Havaş yargı yoluna gitmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika