spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Yunanistan’ın F-16’larını Türkiye kullanıyor

Seçtiklerimiz

Uzmanlar, Yunan Havacılık Sanayisi’nce (HAİ)  Amerikan Lockheed Martin firması için bu parçaların üretildiği ve ihtiyacı olan ülkelere bu firma aracılığıyla satıldığını belirtti. Türkiye’de TAI’nin geçmişte ürettiği bazı F-16 arka gövde parçalarının da Lockheed Martin firması aracılığıyla Yunan Hava Kuvvetlerine satıldığı bildirildi.

Lockheed malı ürünler

Lockheed Martin firmasının dünyanın her yerinde farklı firmalarla üretim ve off-set üretim anlaşması yaptığını kaydeden uzmanlar, bu ürünlerin firma malı olduğunu kaydetti. Buna göre ülkeler yaptığı üretimin, hedeflenen kaliteyi tutturması ve Amerikan firmasına teslimi ile süreç sona eriyor. Firma parçayı dünyanın her yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Son olarak Türkiye’de montajına karar verilen 30 adet “Blok 50 F-16” savaş uçağında da dünyanın pek çok yerinde üretilmiş parça yer alıyor. Bunlar arasında HAI’nin ürettiği parçalar da yer alıyor.

İsrail ve G.Kore’den de var

HAI, F-16 savaş uçaklarının hava emiş parçaları, motor kapağı, arka gövde sigorta aksamları, F-1 yakıt tankı ve yan panellerinin bir bölümünün dünyadaki tek üreticisi olarak yer alıyor. Türk F-16’larında Yunanistan’ın yanı sıra İsrail ve Güney Kore gibi dünyanın pek çok yerinde üretilmiş parçalar yer alacak.

Savunma Bakanı bilgi verecek

ÇIKAN haberler üzerine milliyetçi Laos Partisi, verdiği soru önergesinde, Yunan Savunma Bakanı Evangelos Venizelos’dan bu bilginin doğru olup olmadığını açıklamasını isterken, Ta Nea Gazetesi “Bazı parçaları Yunanistan’da imal edilen Türk savaş uçakları yakında Ege semalarında Yunan savaş uçakları ile karşı karşıya gelecekler” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika