spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Yaz Sezonu Anlaşmaları Başladı: CityJet, Lufthansa İçin Avrupa Rotalarında Beş Uçağı İşletecek

Seçtiklerimiz

Lufthansa, Yaz Sezonu İçin: CityJet’ten Beş Uçağı “Wet Lease” İle Kiralıyor

Lufthansa, Aircraft, Crew, Maintenance and Insurance (ACMI) şirketi CityJet’ten beş adet Bombardier CRJ1000 uçağını “wet lease” (uçak, mürettebat, bakım ve sigorta dahil) hizmetiyle kiralamıştır.

CityJet, 26 Şubat 2024’te onayladığı bilgiye göre, bu beş uçak, Mart 2024’ten Ekim 2024 sonuna kadar Lufthansa adına Avrupa genelinde hizmet verecektir. Geçen yıl benzer bir adım atan CityJet, dört uçağı Lufthansa Grubu havayolları adına işletmişti. Bu dört uçak, Brussels Airlines ve Lufthansa arasında paylaşılmıştı.

CityJet’in Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cathal O’Connell, “Lufthansa adına hizmet verebilmekten tekrar mutluluk duyuyoruz. Bu yıl, Lufthansa ve SAS Scandinavian Airlines ile toplamda on yedi uçağımız olacak ve gelecekte mevcut ve yeni müşterilerimizle devam eden gelişmeye dört gözle bakıyoruz” dedi.

Yeni “wet lease” anlaşması kapsamında CityJet, uçağı ve mürettebatı sağlayacak ancak uçuşları Lufthansa rotalarında gerçekleştirecektir.

CityJet, sadece Lufthansa’ya değil, aynı zamanda Aer Lingus, Air France, KLM ve SAS gibi diğer havayolu şirketlerine de hizmet sunmuştur.

CityJet’in merkezi Dublin Havalimanı’nda bulunsa da, 600’den fazla çalışanının çoğu Kopenhag ve Stockholm’de bulunmakta, bir planlama birimi ise Londra’da yer almaktadır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika