spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Yaralıları getiren uçak Ankaraya indi

Seçtiklerimiz

İsrail, Türkiye’ye getirilecek aktivitistleri bırakacağını duyurdu ancak henüz uçaklar kalkmadı. Türk Dışişleri Bakanlığı, İsrail’de bir Türk kalsa dahi uçakların kalkmayacağını ve alana kadar bekletileceğini açıkları.
        520 yolcuyu taşıyan üç uçak, Tel Aviv’de havalimanında, piste haraket etmeye başladı. Trafiğe giren uçaklar, havalanıyor.

       

İşte saat saat gelişmeler;

       

00:34- BAKAN AKDAÐ’IN AÇIKLAMASI
       
       
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’ye getirilen yaralılar hakkında bilgi verdi. İşte o açıklama;

       

Bütün Türk vatandaşlarının büyük üzüntüye boğan bir saldırıdan sonra hayatını kaybedenlerin olduğunu biliyoruz. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımız da vardı. Dışişleri ve Sağlık Bakanlığı olarak Başbakanımızın talimatıyla ciddi bir çalışma yürüttük. Bu çalışma neticesinde yaralıları Türkiye’ye getirdik.

       

Yaralılardan iki tanesi Atatürk Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. Hastanede özel bir kat hazırlandı. Bu katta onların tadavisi sürdürülecektir. Yaralıların aileleri ve yakınları hastanede ve onların da uygun biçimde misafir edilmeleri içinde gerekli tedbirleri almış durumdayız. 22:55’te indi ilk uçağımız, saat 01 sularında ise diğer yaralıların Etimesgut Askeri Havaalanı’na inecektir.

       

00:28 UÇAKLAR PİSTE ÇIKTI
       

       

00:24- YARALILARIN DURUMLARI

       

İmdat Avni’nin göbek altından kurşun girmiş durumda ve akciğerinde kanama var. Doktorlara göre Avni’nin durumu hayati değil.

       

Ürdün asıllı İrlanda vatandaşının ise dipçik darbesi nedeniyle tramva yaşadığı ve tedavisinin sürdüğü belirtildi.

       

Bu arada yaralılar için biraz sonra bir açıklama yapılacak.

       

00:20- DAVUTOÐLU KARŞILAYACAK

       

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yaralıları karşılamak üzere havaalanına haraket etti.

       

00: 17- İKİ AÐIR YARALI İÇİN TÜRK DOKTORLAR DEVREDE
       
       
Dışişleri Bakanlığı, listeleri karşılaştırdı ve iki ağır yaralının dışında tüm yolcuların tahliyesini gerçekleştiriyor. Bu arada İsrail’deki iki yaralı için Türk diplomatlar hastanede nöbet tutuyor. Sağlık Bakanlığı ise Türkiye’den doktor heyetini görevlendirdi ve yaralıların tedavileri bu doktorların denetiminde gerçekleştiriliyor.

       

YARALILARIN İSİMLERİ AÇIKLANDI

       

00:14- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İHH temsilcisiyle görüştüğünü ve Tel Aviv’de bekletilen iki ayrı uçağın harakete hazır olduğunu ve kalkmak üzere olduğunu açıkladı.

       

LİSTE SAVAŞI YAŞANIYOR

       

Yeni gün- 00:12 Tel Aviv’de havaalanında iki ayrı uçak hazır bekletiliyor. Mavi Marmara’da gözaltına alınan ve tutuklanan eylemcileri taşıyacak olan ilk uçak yaklaşık 10 saattir kalkmayı bekliyor.

       

Alınan bilgiye göre İHH temsilcileri, Mavi Marmara’daki yolcu listesiyle, uçağa bindirilen kişilerin isim listesini karşılaştırıyor. Dışişleri Bakanlığı, listedeki tüm isimlerin eksiksiz olarak İsrail’den alınarak getirilmesini konusunda ısrarını sürdürüyor.

       

23:54- Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in sır gibi sakladığı ve akşam saatlerinde Tel Aviv’den havalanan üç ayrı uçaktaki yaralıların isimlerini kamuoyuna açıkladı. İşte TSK1, TSK2 ve Sağlık Bakanlığı’a ait uçaktaki yaralıların isimleri;

       

TSK 1 UÇAÐINDAKİ YARALILAR

       

Osman Çalık
        Mehmet Yıldırım
        İsmail Yeşildağ
        Kenan Akçil
        Canip Tunç

       

TSK 2 UÇAÐINDAKİ YARALILAR

       

Ekrem Küçükköse
        Fatih Kavaktar
        Mustafa Bakırhan
        Ahmet Bakıcı
        Muhyettin Yıldırım
        Ekran Bayfidan
        Suat Çoşmaz
        Saadettin Furkan
       
        BAKANLIK UÇAÐINDAKİ YARALILAR
       
       
Almahti Amharati
        İmdat Avli
         

       

23:45- VATANDAŞLAR HASTANEYE AKIN ETTİ
       
       
Yaralıların Ankara’ya getirilerek Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilmesinin ardından, Gazze’ye destek amacıyla yüzlerce kişi hastaneye akın etti.

       

AHMET AYDAN BEKAR HASTANEDE

       

23:34-  Etimesgut Askeri Havaalanı’na inen uçaktan alınan yaralılar, ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledildi.

       

BAKAN AKDAÐ AÇIKLAMA YAPTI

       

22:56- İsrail’den havalanan ve yaralıları taşıyan ambulans uçak Ankara’ya indi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, açıklama yaptı;

       

İsrail’in açık denizde yaptığı müessif saldırıyla birlikte yarayı vatandaşlarımız vardı. Bugün saat 21:20’de sağlık bakanlığımızın ambulansı hareket etti ve askeri havalimanına inmek üzere. Bunlardan biri İrlandalı diğeri ise Türk vatandaşıdır. Bunların dışında iki askeri uçak 21.45’te yola çıktılar onlarında gelmesini bekliyoruz. İki yaralının genel durumu, yolculuğu kaldıramadığı için İsrail’de bıraktık. Arkadaşlarımız onları da takip etmektedir. Yaralıları Atatürk Araştırma Hastanesi’ne götüreceğiz ve tüm tedavilerini üstleneceğiz.

       

TAKSİM’DEKİ KALABALIK BÜYÜYOR

       

22:01- Gazze’ye insani yardım götürürken İsrail ordusunun silahlı saldırısına uğrayan ve Türkiye’nin girişimleriyle serbest bırakılan gönüllülerin ülkeye dönüşü Meydanları dolduran heyecanlı topluluklarca bekleniyor. Taksim Meydanı’nda toplanan binlerce insan da Gazze gönüllülerinin dönüşünü kutlamaya hazırlanıyor.

       

İLK UÇAKLAR HAREKET ETTİ

       

22:00- İsrail, yardım filosuna baskında öldürülen 9 kişinin cenazesiyle, 503 aktivisti taşıyan toplam 5 uçağın, Türkiye ve Yunanistan’a hareket ettiğini açıkladı.
       

        İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sabine Haddad, 1 uçağın daha, kalan diğer aktivistleri taşımak üzere ilerleyen saatlerde havalanacağını kaydetti.
       
        UÇAKLAR HAVALANDI

       

20:50- Sağlık Bakanlığı, Gazze’ye giderken saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinde yaralananları taşıyan ilk uçağın Tel Aviv’den havalandığını duyurdu. Açıklamaya göre İsrail’de tedavi altındaki iki ağır yaralıyı taşıyan uçak İsrail’den ayrıldı.

       

UÇAKLAR BEKLETİLİYOR

       

19:38- İsrail’de bulunan gazetecilerle Mavi Marmara’nın yolcularını almak üzere bu ülkeye giden 3 THY uçağı, sabah 11.00’den bu yana tam 7.5 saattir Tel Aviv Havalimanı’nda bekliyor. Bekleyişin uzaması nedeniyle, mesai saatleri dolan pilotların yerine İstanbul’dan Tel Aviv’e tarifeli THY uçağıyla pilotlar gönderildi. Mesaileri dolan pilotların İstanbul’a döndüğü öğrenildi. Uçağın İstanbul’a gelişinin sabah saatlerini bulabileceği iddia ediliyor.
       
        "3 İHH yetkilisi serbest bırakılsın"
       
        İHH yetkililerinin verdiği bilgiye göre gecikmenin nedeninin ise ise İsrail’in gözaltında tuttuğu 3 vakıf yetkilisini bırakmaması olduğu bildiriliyor. Türkiye’ye dönecek olan vakıf üyelerinin, 3 İHH yetkilisi serbest kalmadan Türkiye’ye dönmek istemedikleri belirtildi.
       
        Arınç karşılayacak
       

        THY’ye ait uçaklarla İstanbul’a getirilecek olan aktivistleri, hükümet adına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç’ın havalimanında karşılayacağı öğrenildi.
       
        Devlet Konukevinden alınacaklar
       
       
İsrail’den Türk vatandaşlarını getiren THY uçaklarının, devlet büyüklerinin kullandığı Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nin önüne park edeceği, yolcuların da Dış Hatlar Terminali yerine buradan alınacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın yurtdışı geliş ve gidişlerinde kullandığı Devlet Konukevi’nden, konuk devlet büyükleri de yararlanıyor.
       
        İsrail’den uçakla gelecek Mavi Marmara yolcularının İsrail’in gözaltında tuttuğu 3 İHH yetkilisini bekledikleri öğrenildi. 15:00’dan beri bekledikleri öğrenilen yolcular İHH’dan yapılan açıklamaya göre kalan 3 kişiyi almadan dönmek istemiyorlar.

       

         

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika