spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Yamaç Parüşütü Cümbüşü

Seçtiklerimiz

Manisa İl Kültür Müdürlüğü’nün Turizm Haftası kapsamında, Spil Dağı’nın 1375’nci metresindeki Karlık Mevkisi’nde düzenlenen yamaç paraşütü etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe Manisa Havacılık Topluluğu Spor Kulübü’nün 20 üyesi katıldı. Yamaç parayütü yapanları Manisa Valisi Celalettin Güvenç ile eşi Turan Güvenç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ile İl Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör de izledi.

"CAZİBE MERKEZİ YAPACAĞIZ”

Paraşütçüler atlayış için hazırlık yaparken bir açıklama yapan Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Spil’in yamaç paraşütüne uygun Türkiye’deki ilk beş dağın arasında olduğunu söyledi. Uzun yıllardır yamaç paraşütü yapılan Spil Dağı, Karlık Mevkisi’ni canlandırmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirterek, "Yerli ve yabancı yamaç paraşütçülerini Manisa’ya çekip, Spil Dağı’nın cazibe merkezi haline getireceğizö dedi.

Spil Dağı’nın doğa turizmine açılması konusunda gerekli çalışmaların yapıldığını dile getiren Güvenç, "Spil Dağı’nın imar planı bitti. İki otel ve spor kompleksinin yapılması için projeler tamamlandı. Önümüzdeki aylar içerisinde yap-işlet devret modeli ile ihaleye çıkacağızö dedi.

Manisa Havacılık Topluluğu Spor Kulübü’nün Başkanı Arif Bakkal ise, bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek uluslararası yamaç paraşütü için yurt dışından bir çok yabancı sporcunun Manisa’ya geleceğini söyledi. Geçtiğimiz yıl Almanya, İtalya, Rusya ve ABD’den 130 kişinin festivale katıldığını hatırlatan Bakkal, bu yılda aynı oranda katılımını olacağını düşündüklerine dile getirdi.

Konuşmaların ardından, 1375 metre yükseklikten peşpeşe atlayan paraşütçüler gökyüzünde renk cümbüşü yarattı. Gazeteciler, bu anı görüntülemek isterken kimi zaman üzerlerinden geçerek havalanan paraşütçüler nedeniyle zor anlar yaşadı. 45 dakika havada kalan paraşütçüler, daha sonra Kırtık Mezarlığı arkasındaki boş alana iniş yaptı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika