spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Virgin Atlantic, Yaş Ayrımcılığı İddialarıyla Karşı Karşıya: 200’den Fazla Kabin Ekibi Üyesi Dava Açtı

Seçtiklerimiz

Virgin Atlantic’e Büyük Dava: Kabin Ekibi Üyeleri Haksız İşten Çıkarmaları İddia Ediyor

Virgin Atlantic Havayolları, 200’den fazla kabin ekibi üyesi tarafından açılan bir dava ile karşı karşıya. Bu dava, havayolunun COVID-19 pandemisi sırasında yaşlı çalışanları hedef alarak haksız bir şekilde işten çıkardığını iddia ediyor. The Guardian’ın haberine göre, Londra’daki bir iş mahkemesi, 2024 Haziran ayında 200’den fazla davayı incelemeye başlayacak. Eski kabin ekibi üyeleri, havayolunun daha ucuz yeni çalışanları işe alırken kendilerini haksız yere işten çıkardığını savunuyor.

Mart 2020’de COVID-19 nedeniyle yaşanan kapanmalar ve küresel seyahat kısıtlamaları sırasında Virgin Atlantic, filosunun büyük bir kısmını yere indirdi. Havayolu, 3.000 kişiyi işten çıkararak iş gücünü %40’tan fazla azalttı. İşten çıkarılan personel, başlangıçta yeniden işe alınma potansiyeliyle bir ‘bekleme havuzuna’ yerleştirildi. Ancak, davalardan biri, Virgin Atlantic’in bu havuzda sadece bir hafta eğitim almış yeni kabin ekibi üyelerini tutarken, ortalama 45 yaşında ve 20 yıllık deneyime sahip uçuş yöneticilerini işten çıkardığını iddia ediyor.

The Guardian’ın haberine göre, işini kaybedenlerden biri de 23 yıldır Virgin Atlantic’te çalışan 53 yaşındaki Susan Mcentegart. Mcentegart, Luton merkezli bir hukuk firması tarafından temsil edilen 51 davacıdan biri. Mcentegart, The Guardian’a yaptığı açıklamada, “Dünyanın kapanıyor gibi göründüğünü ve iş kayıplarının kaçınılmaz olduğunu düşündüm. Ancak, bunun yapılma şekli adaletsiz görünüyordu. Bekleme havuzunda olmadığım için çok şaşırdım. Havuzda altı haftalık eğitimden sonra henüz kanatlarını almamış insanlar vardı ve yaşça daha büyük olan birçok kişi dışarıda bırakıldı,” dedi.

Ek olarak, 150 eski çalışan daha Kabin Ekibi Sendikası aracılığıyla dava açarken, 11 kişi başka yerlerde temsil ediliyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika