spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu : İstanbul Havalimanı’na Üç Uçağın Eş Zamanlı İnip Kalkabilecek

İstanbul Havalimanı'nda eş zamanlı üçlü iniş ve kalkış imkanıyla hava trafiği daha güvenli ve hızlı olacak.

Seçtiklerimiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nda önemli bir gelişmeyi duyurarak, havalimanına aynı anda üç uçağın bağımsız üçlü iniş ve kalkış yapabilme imkanı kazandırılacağını açıkladı. Bakan Uraloğlu, bu gelişmenin, havalimanının mevcut kaynaklarının en etkin şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Projenin 2022 yılında başlatıldığını ve önümüzdeki aylarda eğitimlere başlanacağını ifade eden Uraloğlu, bu yıl içinde denemelere başlanmasının planlandığını söyledi. Bu sistemle birlikte İstanbul Havalimanı’nda hava trafiği akışının daha güvenli ve hızlı olacağını vurgulayan Bakan, Türkiye’nin bu uygulamayı hayata geçirdiğinde Avrupa’da ilk olacağını belirtti.

Uygulamanın emniyet analiz çalışmalarının Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Eurocontrol Ajansı tarafından yürütüldüğünü açıklayan Uraloğlu, çalışmaların bu yıl içinde tamamlanmasının planlandığını aktardı. Bu uygulamanın dünyadaki az sayıdaki ülkelerden biri olan Türkiye’de hayata geçirileceğini söyledi.

Bakan Uraloğlu ayrıca, İstanbul Havalimanı’nın kullanımına ve taleplere ilişkin de bilgi vererek, havalimanında çeşitliliği artırmak istediklerini ve yabancı hava yolu şirketlerinin de taleplerinin olduğunu dile getirdi. Türk Hava Yolları’nın (THY) havalimanındaki etkisinin yüzde 80’e yakın olduğunu belirten Uraloğlu, ancak diğer hava yolu şirketlerini de cezbetmek istediklerini ve THY’nin elde ettiği konuma zarar vermeden süreci yönetmek istediklerini vurguladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika