spot_img
spot_imgspot_img
13.3 C
İstanbul
Pazartesi, 29 Nisan 2024

Üçüncü Havalimanının Tarihi Belli Değil

Seçtiklerimiz

Birdal, üçüncü havalimanıyla ilgili henüz tarihin henüz netleşmediğini söyledi.

Birdal, Atatürk Havalimanı’nda bir çok acil çözüm gerektiren konunun olduğunu ifade ederek, "Buradaki çözümler geçici çözümler olacaktır. Ancak belirli bir süreye kadar burayı rahatlatan çözümler olacaktır. Havacılık adına tek çözümü yeni bir havalimanın yapılmasıdır. Bu konuda ciddi çalışmalar var. Belirli seviyelere geldi. Bu çalışmalar bittiğinde tabiî ki ciddi bir rahatlama olacak, ancak şuanda Atatürk Havalimanı’ndayız. Burası çalıştığı sürece ne yapılır bunu düşünmekteyiz" diye konuştu.

"30 – 40 YIL ÖNCESİNDE DÜŞÜNMEMİZ GEREKENLERİ ŞİMDİ DÜŞÜNÜYORUZ"

İstanbul’da yapılacak olan yeni havalimanı ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Birdal, "Atatürk Havalimanı İstanbul’un ortasında kaldı. Etrafı yapılaşmalarla kapattık zaman içerisinde. 30 – 40 yıl öncesinde düşünmemiz gerekenleri şimdi düşünüyoruz. O yüzdende çözüm bulmakta zorlanıyoruz. Yani Atatürk Havalimanı’nı büyütüp genişletebilirsiniz. Etrafındaki yapılaşmaları yıkarsanız genişletebilirsiniz. Ama bu genişlettiğiniz andaki hangi noktadaysanız ondan bir adım daha ileri yine gidemezsiniz. Onun

için İstanbul’un ihtiyacı genişlemeye müsait bir alan üzerine kurulacak yeni bir havalimanıdır" ifadelerini kullandı.

Havalimanı için çalışmaların devam ettiğini belirten Birdal, "Şuanda bir niyet sürecin yaşıyoruz. Bu konuda en üst makamlarımızın da isteği var. Gerekli çalışmalar var. Bu neticelendiği zamanda yapım sürecine geçilecek. Bir havalimanının da ne kadar sürede yapılacağını herkes tahmin edebilir. Takvim vermem şuan içim mümkün değildir. Konumuz Atatürk Havalimanı için en iyiyi bulma arayışıdır" şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika