spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Türsab Yalova Temsilcisi Haraç Açıklaması

Seçtiklerimiz

Haraç, yaptığı yazılı açıklamada, okulların, yüksek öğrenim kurumlarının, dernek, vakıf ve bunun gibi kuruluşların, seyahat acenteleri dışında turizm amaçlı ulaştırma, konaklama, spor, eğlence ve gezi faaliyetleri düzenlemelerinin yasak olduğunu savundu. 
 
Bu şekilde hem yasalara karşı gelindiğini hem de büyük bir haksız rekabet yaşandığını dile getiren Haraç, yasada belirlenen niteliklere haiz olmadan tur düzenleyen, paket tur pazarlayan, uçak bileti satan, otel rezervasyonu yapan okul, dernek, şahıs, kurum ve kuruluşların organizasyonlarının, kaçak acentecilik faaliyeti kapsamına girdiğini ve bunun da cezai yaptırımları olduğunu belirtti. 
 
Yasal mevzuat çerçevesinde, gezilerin seyahat acenteleri tarafından düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Haraç, şunları kaydetti: 
 
"Turizm amaçlı ulaştırma, konaklama, spor, eğlence ve gezi faaliyetleri düzenleme yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığından işletme belgesi sahibi ve Türsab üyesi seyahat acentelerine verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Seyahat Acenteleri Birliğimiz ve rehber odaları tarafından bölgemizde gerçekleştirilen yol denetimlerinde, bazı kişi ve kuruluşların okul ya da dernek adı altında geziler düzenlediği, bu gezilerde kokartlı rehber bulunmadığı tespit edildi. " 
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika