spot_img
spot_imgspot_img
12.5 C
İstanbul
Pazartesi, 29 Nisan 2024

Türkiye Planör Şampiyonası’nda birinci oldu

Seçtiklerimiz

Türk Hava Kurumu’nun (THK) Esişehir’de düzenlediği ’12’nci Türkiye Planör Şampiyonası’nda birinciliği Metin Özbey ile Mehmet Erol kazandı.

       

Eskişehir’in İnönü İlçesi’ndeki THK İnönü Meydan İşletme Müdürlüğü’nde 8-19 Haziran 2010 tarihleri arasında yapılan Türkiye Planör Şampiyonası’na 11 planörcü katıldı. Planörcüler 11 günlük yarışta İnönü, Çavdarhisar, Banaz ve Kırka hava sahasında 30 saatte toplam 1730 kilometre uçuş gerçekleştirildi.

       

Şampiyonaya çift kişilik planörle birlikte katılıp 491 puan alan THK Türk Kuşu Planör Uçuş OKulu’ndan Metin Özbey ile Altınkanat Planör Kulubü’nden Mehmet Erol birinci oldu. Tek kişilik planörlerle yarışan THK Türk Kuşu Planör Uçuş OKulu’ndan Tolga Varol 433 puanla ikinciliği, aynı okuldan Barış Özil’de 401 puanla üçüncülüğü elde etti.

       

Türkiye Planör Şampiyonası’nda dereceye girenlere İnönü Meydan İşletme Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle ödülleri verildi. Törende konuşan THK İnönü Meydan İşletme Müdürü Hadi Sandıkçıoğlu, "Bu şampiyonayı diğerlerinden farklı kılan, ilk defa bir planör şampiyonasına Türk Hava Kurumu’nun dışından pilotların katılmış olmasıdır. Ülkemiz havacılığının azimli ve cesur sporculara sahip olduğunu görmekten mutluluk duyuyorum" dedi.

       

Konuşmaların ardından, birinciliği paylaşan Metin Özbey ve Mehmet Erol’a jüri başkanı Üstün Otman, ikinci olan Tolga Varol’a jüri üyesi Rafi Ural, üçüncü olan Barış Özil’e de THK Amatör ve Sportif Havacılık Başkanı İsmail Doğan kupa ve madalyalarını verdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika