spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Türkiye’den IKBY için sehayat uyarısı

Seçtiklerimiz

Irak merkezi hükümetinin yabancı havayolu şirketlerinden Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) uçuşlarını cuma gününden itibaren askıya alması talebinin ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşlarına yönelik yeni seyahat ve güvenlik uyarısı yaptı.

 

Bakanlık, Dohuk, Erbil ve Süleymaniye’ye seyahat etmeyi planlayan veya bu kentlerde bulunan Türk vatandaşlarının Bakanlık ve Irak’taki Türkiye temsilciklerinin yapacağı uyarıları ve duyuruları takip etmelerini istedi.

 

Ankara, 25 Eylül’de de seyahat uyarısı yaptıklarına işaret ederek seyahat uyarısının "Irak hükümetinin IKBY kontrolündeki sınır kapıları ve havalimanlarının merkezi hükümete teslim edilmesi çağrısı nedeniyle yenilenmesi ihtiyacının doğduğunu" kaydetti.

 

Bakanlık, ihtiyaç duyulması halinde ülkedeki temsilciliklerle iletişime geçilmesini istendi.


Erbil ve Süleymaniye’ye uçuşlar iptal


Irak sivil havacılık kurumu, yabancı havayolu şirketlerinden Erbil ve Süleymaniye’ye uçuşlarını askıya almasını istemişti.
Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu da Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün açıklamasını Twitter’dan duyurmuş ve alınan karar doğrultusunda Türk Hava Yolları, AtlasGlobal ve Pegasus tarafından Erbil ve Süleymaniye’ye yapılan uçuşların gerçekleştirilemeyeceği kaydedilmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika