spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Salı, 30 Nisan 2024

TSE ve SHGM arasında işbirliği protokolü imzalandı

Seçtiklerimiz

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) arasında "hava araçları ile ilgili ürün, parça ve cihazların uçuşa elverişlilik sertifikasyonu" kapsamında standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarında işbirliği protokolü imzalandı.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında gerçekleşen imza töreninde konuşan Bakanlık Müsteşar Vekili Hamdi Yıldırım, sertifika edilmeyen mal ve hizmetin yok hükmünde olduğunu belirterek, "Türkiye olarak bu konuda önemli adımlar atmamız gerekiyor" dedi.
 
TSE ile havacılık sanayisinde her türlü imalatın test edilmesi ve sertifikalı hale getirilmesini sağlayacak bir protokole imza atıldığını bildiren Yıldırım, Türkiye’nin, dünyadaki birçok uçak markasının parçalarını üreten ve onlara hizmet veren bir sanayiye sahip olduğunu anlattı.
 
Sertifikasyonla ilgili daha önce çalışmaların yapıldığını belirten Yıldırım, TSE’nin bünyesinde oluşturulacak ekip ve test merkezlerinde hem ulusal hem de uluslararası akreditasyona sahip çalışma yapılacağını kaydetti.
 
TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz ise havacılık sektöründe teknolojinin en üst seviyesinin uygulandığını ifade ederek, uçakta kullanılan ekipmanların uluslararası standartlarda gözetim ve muayenesini yapmanın kendileri için gurur ve mutluluk verici bir durum olduğunu söyledi.
 
Korkmaz, "Milli uçağımızın oluşturulması aşamasında geliştirilecek olan her türlü teknolojinin yine uluslararası uygunluğunun gözetim ve muayenesini yapmak üzere yapılanmaya gitmek bizim için heyecan verici bir durum" dedi.
 
Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika