spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Trabzon İran’la direkt uçak seferleri istiyor

Seçtiklerimiz

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, dost ve kardeş ülke olan İran’la ticareti geliştirmeyi istediklerini vurgulayarak, ”Trabzonlu işadamlarından oluşan bir heyetle İran’ın çeşitli kentlerine çalışma gezisi düzenlemeyi planlıyoruz. Ticaretin yanı sıra turizmin de gelişmesini istiyoruz.

Bu anlamda Tebriz – Trabzon veya Tahran – Trabzon karşılıklı uçak seferlerinin faydalı olacağını umuyorum” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Hossein Saberi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret ederek Başkan Erkut Çelebi, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, kardeş ve dost ülke İran’la ticareti geliştirmeye istekli olduklarını belirterek, İran’a bir ziyaret gerçekleştirmeyi planladıklarını vurguladı.

Trabzon’daki görevi önümüzdeki günlerde sona erecek olan İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Hossein Saberi, TTSO’ya tebrik ve veda ziyaretinde bulundu.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyelerini tebrik eden Saberi, “Umarım ki görev döneminiz içinde başarılı çalışmalara imza atarsınız” ifadesini kullandı.

Direkt seferler turizmi artıracaktır

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, dost ve kardeş ülke olan İran’la ticareti geliştirmeyi istediklerini vurgulayarak, “Karşılıklı ticari ürünler belirlemek için çalışmalar başlatalım. Trabzonlu işadamlarından oluşan bir heyetle İran’ın çeşitli kentlerine çalışma gezisi düzenlemeyi planlıyoruz.

Ticaretin yanı sıra turizmin de gelişmesini istiyoruz. Bu anlamda Tebriz – Trabzon veya Tahran – Trabzon karşılıklı uçak seferlerinin faydalı olacağını umuyorum. Trabzonluların da İran’da göreceği çok şey olduğuna inanıyorum. turizm olursa ticaret de artar. Birbirimize farklı mallar satabiliriz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika