spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

THY, uçuşlarında meme kanserinde farkındalık oluşturuyor

Seçtiklerimiz

Misafirlerinin seyahat sağlığı ve güvenliğini en ön planda tutan bayrak taşıyıcı havayolu Türk Hava Yolları 15 – 31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceği 160 uçuşta meme kanseri riskine dikkat çekecek.

Kabin ekiplerinin pembe kurdele takacağı ve özel anons ile yolcuların bilgilendirileceği uçuşların ilki İstanbul’dan Ankara’ya gerçekleşti.

Tüm uçuş ekibini kadınların oluşturduğu TK2138 sayılı İstanbul Havalimanı – Ankara Esenboğa seferinde yapılan özel anons ile yolculara “Meme kanserinin dünyanın 140 ülkesinde kadınlar arasında en yaygın görülen kanser türü olduğunu biliyor muydunuz? Yakalarımıza taktığımız pembe kurdeleler ile meme kanserinde erken teşhisin önemini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

Bireysel farkındalık, hayat kurtarır! Sağlıklı günler dileriz.” mesajı iletildi.

Türk Hava Yolları ekim ayı içerisinde her gün beş yurt içi ve beş yurtdışı uçuşunda farkındalık oluşturmaya devam edecek.

Dünyanın 140 ülkesinde, kadınlar arasında en yaygın görülen kanser türü olan meme kanseri Türkiye’de yılda ortalama 25 bin kadında görülüyor. Tespiti zor bir tür olan meme kanserinde erken tanı tedavi için yüksek önem taşıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika