spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY-TÜRSAB toplantısı sonuçları

Seçtiklerimiz

Türsab IATA Komitesi Başkanı Muammer Güner; THY ve TÜRSAB toplantısı sonuçları ile ilgili olarak TURGÖN Platformu üyelerini bilgilendirdi.

 

 TÜRSAB IATA Komitesi Başkanı Güner; 23.1.2009 tarihli THY-TÜRSAB Toplantısı hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Değerli Meslekdaşlarım,
08.30 da THY yöneticilerinden Genel Müdür Yardımcısı Sayın Orhan Sivrikaya ve THY Türkiye Bölge Müdürü Sayın Necdet Gürsoy un bulunduğu kahvaltılı bir sohbet toplantısı düzenlendi.

Türsab ı temsilen Başkan Sayın Başaran Ulusoy ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile IATA komitesinden ve tur acentelerinden bazı acente sahipleri hazır bulundu.

Toplantıyı açan Başkan Ulusoy “acentelerin genel sorunlarını dile getirerek,bu dönemde acentelerin THY ye daha çok destek olacağını ve milli havayolumuzun da acentelerine ayni şekilde destek vereceğine inandığını ve geçmişteki bazı uygulamaların acentelerimizi üzmüş olabileceğini ama bunu dahi sükunetle içimizde yaşadığımızı ve bugün mevcut koşulların her zamankinden daha çok birlikte hareket etmemizi gerektirdiğini ve THY ile kırgınlığa,dargınlığa asla müsaade etmeyeceğini ” belirterek “Kavgayla bir yere gelemezsiniz. Kiminle kavga edeceksiniz? THY ülkemizin gurur duyduğu dev bir şirket.Bizim hava yolumuz.THY var olduğu müddetçe bizler de var oluruz.THY de acenteler daha çok satış yaparsa kazanır, kazanan şirket gelişir ve bu gelişim ülke insanımıza yansır ” dedi.

“Kavgacı değiliz uzlaşmacıyız. Türsab ın gücünü de herkes biliyor.Binlerce üyemizle makul ve mantıklı taleplerimizi iletmeye devam edeceğiz.İş ortaklarımız da bunları inceleyip neleri nereye kadar yapabileceklerini söylerler. Biz kimseden olamayacak bir talepte bulunmayız zaten ” dedi.

Toplantıya THY yi temsilen katılan Sayın Orhan Sivrikaya da piyasanın mevcut durumu değerlendirdi ve “Hepinizin sıkıntılarını gayet iyi biliyoruz.Acentelerimiz bize güvensinler. 2009 senesine girdiğimiz bu aylarda işlerin düşüş eğiliminde olduğu bir gerçek.Öncelikle şunu bildirelim ki her sene yenilediğimiz acente destek programımızı açıklamamız, yönetim kurulu onayına sunulması vs. sebeplerle biraz gecikebiliyor. Açıklamamız Şubat ayı sonlarını bulabilir.Bu değişken ortamda sabit bir oranla çıkmak doğru olmaz. Türk Hava Yolları olarak, düşen BSP ve THY satışlarını değerlendireceğiz ve acentelerimizin mağdur olmalarına müsaade etmeyeceğiz.Tüm piyasa düşüş eğilimindeyken acentemize geçen seneki satış rakamlarına göre hedef vermek gerçekçi olmaz.BSP ve THY satışlarını ay bazında inceleyerek o ay düşüş varsa ayni şekilde acentelerin hedeflerini de geri çekeceğiz. ” dedi.

Bunu yaparken de karışıklık olmaması bakımından muhtemelen yine geçen seneki satışın minimum 90 ından başlayan standart bir skala olacak ama düşüş olan aylarda, acente satışını, belirleyeceğimiz bir düşüş katsayısı ile çarparak hedefin yakalamasına destek olacağız. ” dedi.

Özetle “belirsizlik olduğunu düşünüp nasılsa hedefleri yakalayamayız düşüncesinden sıyrılmak gerektiğini ve acentelerin verecekleri desteğe karşı THY nin kayıtsız kalmayacağını ” belirtti.

Ayrıca tüm THY uçuş noktalarına, “erken al ucuza al ” mantığıyla 4 kademe promosyon ücreti çıkararak satışları biraz daha canlandırmayı hedeflediklerini belirten Sivrikaya, “acentelerimizin havayolumuzu daha da kolay pazarlayabilmesi ve hep birlikte hedeflere varılabilmesi için her türlü yardıma hazırız ” dedi.

Söz alan acente sahipleri de “THY nin de ayni şekilde IATA acentelerine inanması gerektiğini, tüm satış kanalları içinde halen en kuvvetli ve etkin kanalın “IATA seyahat acenteleri ” olduğunu ve bugünkü THY pazar payına yani yüzde 27 lerden yüzde 65 ler civarına gelinirken bu satışın yüzde 85 ini de IATA acentelerin yaptığını ve acenteler THY desteğini daha çok hissederlerse, moral bularak pazarı geliştirebileceklerini. ” söylediler ve “bu toplantıda THY kanadının olumlu yaklaşımlarından ve hedefe ulaşılabilmesi için yapılacak düzenlemeden memnuniyet duyduklarını.“ belirttiler.

Bilgi edinmenizi rica ederiz.
Saygılarımızla
Muammer Güner
Türsab IATA Komitesi Başkanı

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika