spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

İsvêç’te havaalanı tanıtımı

Seçtiklerimiz

İSVEÇ’İN önemli yayın organlarından Flytorget Magazin, Alanya’ya geniş yer ayırdı. Dergide, Gazeteci Anders Hasselbohm’un Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile yaptığı röportajı yayınladı.


Hasselbohm, Gazipaşa Havaalanı’nın Alanya turizmine yapacağı katkılar, Türkiye’de en çok Alanya’yı tercih eden İskandinav turistler için havaalanının önemi gibi konulara yer verdi. Hasselbohm’un Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile yaptığı röportaj şöyle:


GAZİPAŞA HAVAALANI ANLATILDI


Haziran ayında ilk charter uçuşu, yeni yapılan Gazipaşa Havaalanı’na inecektir. Bu havaalanı Alanya’dan yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İsveçli ve İskandinav ülkelerden gelen insanların en popüler istikametidir.


Bu bilgiler, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nun Flytorget’e vermiş olduğu bir röportajda yer aldı. Bu nedenle transfer zamanlarında her yıl Alanya’ya gelen yaklaşık 200 bin İsveçli için önemli bir kısalma söz konusu olacaktır. Şu anda Antalya’dan olan 2–2,5 saatlik süre, Gazipaşa’dan 30–40 dakikaya düşecektir. Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nun söylediğine göre, büyük bir charter İsveç ve İskandinav firması, Gazipaşa Havaalanı’na uçuş düzenlemek için çalışmaları başlatmıştır. Yaz başında Gazipaşa Havaalanı hazır durumda olunca, diğer organizatörler de anlaşmalar yapmak isteyeceklerdir. Çünkü Türkiye’ye gelen İsveçli turistlerin yarısı Alanya’ya geliyor. Alanya Belediye Başkanı, sürekli TAV yönetimi ile bağlantı halinde. Bu şirket Gazipaşa Havaalanı’nın işletmecisidir ve şu anda orda olan çalışmaları sürdürüyor.
TAV aynı anda da başka uluslararası hava alanları işletiyor. Bunlar İstanbul, Ankara, Izmir, Manstir/Tunus ve Gürcistan’daki Tiflis Uluslararası Havaalanı.
TAV Gazipaşa Havaalanı’nı 25 yıl boyunca isletmek için bir anlaşma yapmış. “Bu yeni havaalanı Alanya için çok büyük bir önem taşıyacak” diyen Sİpahioğlu, “Haziran ayındaki açılışında iniş pistinin uzunluğu 1825 metre olacak. Ama alandaki çalışmalar devam edecek ve 2010 yılında pistin uzunluğu 2 bin 400 m olacak” şeklinde devam etti.


Anlaşıldığı gibi, TAV daha önce İngiliz olan charter şirketi Easyjet ile Gazipaşa rotası için görüşmeler yapmış. Bir havaalanını Alanya bölgesinde ev sahibi olan İsveçli insanlar da beklemektedir. Aynı anda da seferli uçuşlar, mesela Ankara veya İstanbul’dan da planlanmaktadır. Sipahioğlu, “Gazipaşa Havaalanı bölgeye olan ilgiyi daha da büyütecektir. Daha çok insan daire veya ev almak isteyecektir. Alanya aynı zamanda da zengin Türk insanları, Ankara veya İstanbul için cazibe merkezi olacak. Şu anda bu insanlar Bodrum’u tercih ediyorlar, çünkü uçakla oraya gitmek daha kolaydır. Havaalanı açılışıyla beraber emlak sektörü de yine hareketlenecek” dedi.


İspanya ve Yunanistan’ın yanında Türkiye üçüncü büyük charter destinasyonudur. Bu yaz Türkiye’nin birinci sırada olacağı bekleniyor, çünkü Euro kurlarının diğer ülkelerde fiyatları yükseltmiş durumda./YENİALANYA

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika