spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Batmanlı öğrencilerin,uçak sevinci

Seçtiklerimiz

Batman Valiliği ile İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü´nün ortaklaşa düzenledikleri organizasyonla İstanbul´un 15 ilçesine bağlı İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri bünyesinde ağırlanacak olan öğrenciler, 7 gün İstanbul´un tarihî ve turistik yerlerini gezecekler. Dün ilk uçakla kız öğrencilerle seyahat eden Vali Yardımcısı Yasemin Çetinkaya, İl Millî Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, yolculuk boyunca çocuklarla ilgilenirken, ilk defa uçağa binen öğrencilerin heyecanları oldukları gözlendi.

 

 

Uçak kalkarken çığlık atan öğrencilerin kalkış sonrasında korkuları sevince dönüşürken mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Uçak mürettebatı tarafından ilgiyle karşılanan öğrenciler r. Özellikle uçağın pilotu öğrencileri tek tek Kokpit´e alarak uçağın işleyişi ile ilgili bilgi verdi.

 

Batmanlı öğrenciler Atatürk Havalimanı´na inerken, pilot ve kabin görevlilerinin gösterdikleri samimi ilgi ve uçağın hatasız yere inmesi nedeni ile pilot ve kabin görevlilerini alkış yağmuruna tuttular.

 

Kafileyi Atatürk Havalimanı´nda karşılayan İstanbul İl Millî Eğitim Şube Müdürleri ve görevliler, Batman´dan giden Vali Yardımcısı Yasemin Çetinkaya ve İl Millî Eğitim Müdürü Şerif Akboğa´ya karşılıklı çiçek sundular.

 

İstanbullu öğrenciler ise Batmanlı öğrencileri karanfil ve folklor ekibi ile karşıladılar. Öğrenciler; tören sonrası Avcılar, Fatih, Beşiktaş İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri´ne gitmek üzere gruplar halinde kalacakları yerlere doğru hareket ettiler.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika