spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THY reklamının sırrı ortaya çıktı

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları’nın motivasyon toplantısında kullanmak üzere başlattığı kurum içi çalışma milyon dolarlık ayaklarla kendini aştı. Milliyet’in haberine göre; THY’nin geçen ay Antalya’da ‘Asıl Maç Şimdi’ sloganıyla yaptığı yönetim zirvesine resmi sponsoru olduğu Barcelonalı futbolcular da destek vermek istedi. Üstelik tek kuruş ücret almadan…

Reklam filminin sosyal medyada gördüğü ilgi üzerine aradığımız THY’nin Basın Danışmanı Ali Genç’in anlattıkları Barcelona’yla THY arasında gelişen ilişkinin boyutlarını gösterdi. Herşey tamamen duygusal değilmiş!

Ali Genç’ten dinlediğim öykü’nün başlangıç noktası THY’nin Avrupa’nın en iyisi seçilmesiyle başlıyor: “2011’de THY Avrupa’nın en başarılı havayolu seçildi. Kurumumuzda motivasyon, bilgilendirme, beyin fırtınası toplantıları sıklıkla yapılır. Çalışanlara hedefler anlatılır. THY, başarıyı bu profesyonal yönetim anlayışla yakaladı. Avrupa’daki büyük başarıyı sürekli kılmak isteyen tepe yönetimi geçen ay Antalya’da bir yönetim zirvesi düzenledi.

Genel müdür, yönetim kurulu üyeleri, bölüm müdürleri, şeflerin katıldığı bu zirvede amaç THY’nin ulaştığı başarı düzeyinin kalıcı hale getirilmesi için çalışanlarla vizyonu paylaşmaktı. Ve Avrupa’nın en iyi havayolu seçilmenin getirdiği moral değer yanısıra yüklediği sorumluluğa da dikkat çekmekti. Başarının sürekli kılınması ‘Asıl maç şimdi’ başlıyor vizyonunu anlatmaktı. Bu toplantı için kurum içi çalışma başlattık. Bu çalışmadan Barcelona halkla ilişkiler ekibimizi de haberdar ettik. Onlar da Barcelona takımını haberdar etti. Ve açıkçası her biri tek başına bir reklamda oynadığında milyon dolarlar alan Barcelonalı futbolcular bizi çok mutlu eden bir projeyle katkı sunmak istedi. ‘Kamera karşısına geçelim. Bir film çekelim! Yöneticilere rekabetin en yoğun olduğu futbolcu dünyası gözüyle başarının tüyolarını anlatalım’ dediler.”

‘Barça’dan milyon dolarlık jest

Sosyal medyada büyük ilgi çeken ve futbolcuların İngilizce ve Türkçe mesajlar verdiği film ‘Barça’ lakabıyla bilinen Barcelona’nın yıldızlarının THY’ye bir jesti. Bu kapsamda FC Barcelona’nın Xavi Hernandez, Eric Abidal, Sergio Busquets, Pedro Rodriguez, Dani Alves Da Silva, Cesa Fabregas, Andres Iniesta, Gerard Pique, Lionel Messi gibi yıldız futbolcuları futbolcular Barcelona stadındaki tesislerde herhangi bir ücret almadan kamera karşısına geçerek Türkçe ve İngilizce mesajlar verdi. Film ilk kez Antalya’da gösterildi.

En çok Messi zorlandı!

* Türkçe ve İngilizce versiyonları ile kamera arkası görüntülerin Türk Hava Yolları’nın sosyal medya adreslerinden izlenebildiği filmde futbolcuların Türkçe telafuzda nasıl zorlandıkları görülüyor. En çok da ‘şimdi’ kelimesini söylerken. Özellikle Messi’nin tüm denemelere rağmen ‘Asıl maç şimdi’ diyemeyerek, sloganı ‘Asılma sindi’ olarak söylediği sahneler çok komik.

* Kamera arkası görüntülerde Dani Alves Da Silva’nın “En büyük rakibim Turkish Airlines” yerine ‘’En büyük rakibim Türk” dediği, şaşırdığı zamanlarda tüm ekibin neşe kaynağı olduğu görüldü. Dani Alves’in çekimlerde hata yaptığı anlardaki yüz ifadesi Türkçe telafuzda epeyce zorlandığını gösteriyor.

* Türkçe İspanyolca’dan özellikle telafuz açısından çok farklı olduğu için futbolcular zorlandı.

Aldığım bilgilere göre birbirlerini izlerken epeyce bir gülüp, eğlenmiş, birbirlerine takılmışlar.

Çekimler üç saat sürdü

* Çekimlerden önce futbolcularla uzun bir toplantı yapıldı. Çekimlere toplam 10 futbolcu katıldı.

* Ali Genç’ten aldığım bilgilere göre futbolcular kendilerine verilen ‘Tek rakibim Turkish Airlines’ vurgusunun tam anlamını merak etmişler.

Futbolculara bu cümlenin Türkiye’de süregelen esprisi izah edildi. THY’nin rakipsiz olduğuna dikkat çeken vurgusu anlatılmış.

Amatör ruh korundu

* Çekimler Barcelona’nın stadı Noucamp’ta yapıldı. Motivasyon toplantısına yönelik olduğu için profesyonel olmamasına özellikle dikkat edildi. Amaç kendini başarıya adamak isteyen herkesin bu filmden ilham alması.

Tüyolar yöneticilere…

Sosyal medyada dolaşan filmde futbolcuların, “Bir kez kazanırsan galip olursun. Tekrar kazanırsan şampiyon olursun’, ‘Kazanırsın ya da kaybedersin. Bu oyunun tek galibi var’, ‘Gözünü toptan ayırma’, ‘En iyi savunma saldırıdır. Agresif ol,’, ‘Asla vazgeçme’, ‘Güçlü ol’, ‘Sahada ayak basmadık yer bırakma’, ‘Hızlı ol. Kendinle yarış’, ‘Hiçbir fırsatı kaçırma’ ve ‘Takım ruhuna inan.” gibi cümleler yer alıyor. Ali Genç’e neden bu kadar didaktik mesajlar verildiğini de sordum.

Onun da bir nedeni varmış. Antalya’daki toplantının konseptinden haberdar edilen futbolcular başarının kalıcı olması ve daha çok büyüme için futbolcu gözüyle yöneticilere taktikler vermişler! Ali Genç, filmin her geçen gün hedeflerini daha da yükselten ve kendini başarıya adayan tüm Türk Hava Yolları çalışanlarına ve başarıya giden yolda engel tanımayan herkese önemli mesajlar verdiğine dikkat çekti. Bu arada THY çok ilgi gören bu filmi internet ortamı dışında hiçbir şekilde TV’lerde yayınlamayacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika